Topul asiguratorilor în funcţie de durata de soluţionare a dosarelor. Compania care plăteşte în medie abia după 50 de zile

Autor: Visan Marian 29 aug. 2016 Știri auto

 


City Insurance, Euroins şi Generali sunt asigurătorii care solu­ţio­nează cele mai puţine dosare de daună ale poliţelor RCA, conform unei analize a Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) cu privire la dau­ne­le înregistrate la societăţiile de asigurări.

Analiza reglementatorului a vizat 116.585 de dosare de daună înre­gistrate la companiile de asigurări în semestrul II al anului 2015.

Codaşul clasamentului este City, unde au fost deschise 16% dintre dosarele de daună. City este asi­gurătorul cu cele mai puţine dosare de daună achitate, respectiv 72,1% dintre cererile depuse de clienţii săi.

Cele trei companii sunt res­pon­sabile cu aproape două treimi dintre dosarele neplătite.

La polul opus se află Allianz-Ţiriac, unde au fost deschise 7,5% din dosare. Compania a plătit recla­manţilor 88,9% din totalul de 8.728 dosare deschise la societate.

La Omniasig şi Asirom, deţinute de austriecii de la VIG, au fost depuse câte 10% din dosare şi ambele au soluţionat peste 87% din cererile păgubiţilor.

Printre asiguratorii care plătesc cel mai rapid sunt Omniasig VIG în 6,03 zile, Uniqa Asigurări în 6,73 zile şi Allianz-Ţiriac în 6,93 zile.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide