DeLorean îşi va lansa noul model anul viitor

Autor: Marius Vișan 29 aug. 2016 Știri auto
DeLorean îşi va lansa noul model anul viitor

 


Primul prototip DeLorean a apărut în octombrie 1976, iar producţia a început în mod oficial în 1981 în Dunmurry, o suburbie din sud-vest-ul Belfast-ului, Irlanda de Nord. Primul DMC-12 a ieşit de pe linia de producţie la data de 21 ianuarie. Automobilul are uşi gull-wing şi un şasiu construit din fibră de sticlă şi oţel. 

DMC a devenit faimos pentru aspectul său futurist în filmul Back to the Future. Aproximativ 8.500 de DMC-12 au părăsit fabrica DeLorean din Irlanda de Nord, între 1981 şi 1983, până când fondatorul său John DeLorean a fost arestat de FBI, acuzat de trafic de droguri.

Vestea bune pentru iubitorii acestei maşini este că la începutul lui 2016 producătorul auto a anunţat că va relua producţia pentru modelul DMC-12 la începutul anului viitor, scrie Theusbport.com. În plus, constructorul auto a mai anunţat că vor fi produse 300 de exemplare DMC-12 până în prima jumătate a lui 2017. 

Asta se datorează unei noi legi care îi scuteşte pe constructorii de automobile clasice, de volume mici, de la cerinţele de siguranţă aplicate maşinilor proaspăt construite. 

Până în prezent, sarcina principală a companiei a fost aceea de a repara maşinile DeLorean vechi. Dar acum, profitând de legea menţionată mai sus, DeLorean poate imbunătăţi modelul cu un motor de la un furnizor extern.

Adevărul fie spus, cai putere nu erau punctul forte a lui DMC-12, şi de aceea producerea motorului de către un alt furnizor este mai avantajoasă. Modelul iniţial producea aproximativ 130 de CP, în timp ce în acest moment compania analizează o serie de opţiuni de motorizare cuprinse între 300 şi 400 de cai putere. 

Conform specialiştilor, preţul noului DeLorean ar putea fi între 80.000 şi 100.000 de dolari. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide