Versiunea europeană Lexus IS, debut la Geneva 2013

Autor: Oraan Mărculescu 06 mart. 2013 Știri auto

Pe piaţa americană, noua generaţie Lexus IS este oferită şi cu motoare convenţionale pe benzină, însă în Europa japonezii au decis că nu are rost să atace frontal triada premium A4 – Seria 3 – C-Class.

Aşa că la Salonul Auto Geneva 2013 noua generaţie Lexus IS se prezintă într-o singură versiune de motorizare: IS 300h. Adică varianta hibridă, care combină un motor pe benzină în patru cilindri, de 2,5 litri şi 181 CP, cu un motor electric de 105 kW (143 CP).

Puterea maximă combinată a sistemului de propulsie hibrid ajunge la 223 CP, ceea ce-i permite lui Lexus IS 300h să atingă 100 km/h în 8,3 secunde, o valoare doar rezonabilă pentru categoria sa de putere.

Pe de altă parte, inginerii Lexus afirmă că noul IS este mult peste precedenta generaţie ca şi comportament şi manevrabilitate, ţintind fără menajamente terenul predilect al celor de la BMW – mai ales prin introducerea pachetului F-Sport, cu setări care privilegiază sportivitatea.

Un alt avantaj al propulsiei hibride se reflectă în consumul foarte redus pentru o berlină medie de peste 200 CP (doar 4,3 litri/100 km în medie), în timp ce emisiile de CO2 se cifrează la mai puţin de 100 g/km.

Noul Lexus IS 300h urmează să ajungă în showroomurile europene în vara acestui an, când vor fi comunicate şi preţurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide