VIDEO – Poliţişti agresaţi în plină stradă la Sibiu. Ce riscă cei acuzaţi de ultraj

Autor: ProMotor 08 mart. 2016 Știri auto
VIDEO – Poliţişti agresaţi în plină stradă la Sibiu. Ce riscă cei acuzaţi de ultraj

 


În ultima perioadă au circulat în presă mai multe ştiri despre poliţişti de la rutieră care au fost agresaţi de şoferi prinşi ”pe picior greşit” la volan. Violeţele pot varia de la banale înjurături, iar în unele cazuri se poate ajunge chiar la agresiuni fizice. Deşi legea prevede sancţiuni pentru cei care se fac vinovaţi de ultraj, unii şoferi nu se tem de consecinţe, iar atunci când se simt nedreptăţiţi îşi fac fac dreptate cu pumnul. 

Unul dintre cele mai relevante cazuri în care putem vedea o astfel de scenă a fost filmat în 2014, în Sibiu. 

În imaginile surprinse de un cetăţean cu telefonul mobil, observăm cum poliţiştilor li se adresează injurii, după care sunt loviţi. Pentru acest incident a primit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, informează Adevărul.ro.

Mai jos puteţi vedea întregul incident

 
Codul Penal specifică următoarele sancţiuni:
 
Infracţiuni contra autorităţii
 
Art. 257
 
Ultrajul
 
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
 
(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
 
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.
 
(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide