Comparaţiile conceptelor de la Geneva 2014 – inovaţii senzaţionale

Autor: Oraan Mărculescu 07 mart. 2014 Opinii

1. Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine

Adevărate vitrine tehnologice ale viitorului, cele două exemplare de faţă ţin capul de afiş al pleiadei de concept-car-uri de la Salonul Auto Geneva 2014.

Rinspeed XchangE e bazat pe Tesla Model S, ceea ce înseamnă că vine cu propulsie strict electrică. Dar marea inovaţie pe care o aduce este volanul culisabil şi ambianţa interioară – deoarece vorbim de o maşină autonomă, care, când nu e condusă, merge singură, iar habitaclul se transformă într-un birou/dormitor mobil. Da, asta ne aşteaptă în câteva decenii, iar ExchangE e, pentru moment, cea mai explicită propunere.

Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine: 10 – 20

De cealaltă parte, însă, avem o adevărată demonstraţie de forţă a unei firme provenind din unul dintre cele mai mici state din lume: Lichtenstein. O limuzină la cote de Rolls Royce, cu aspect de navă spaţială şi performanţe ameţitoare. Şi, cel mai important, un sistem de propulsie electric neconvenţional, bazat pe tehnologia bateriilor lichide, la dezvoltarea căreia a contribuit şi un român!

Sincer, limuzina NanoFlowcell Quant e o surpriză mult prea mare pentru ca să nu câştige detaşat acest meci. Mai ales că, în ciuda reticenţelor publicului şi a tergiversărilor marilor constructori, demonstrează în stil grandios că propulsia electrică are un potenţial uriaş (un cuplu de peste 10.000 Nm reprezintă ceva uluitor…).

Aşa că Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine: 10 – 20.

UN NOU DUEL, PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide