Audi TT cabrio: informaţii şi imagini oficiale cu noul Audi TT decapotabil

Autor: Iulian Dnistran 24 sept. 2014 Prezentări

Acesta este noul Audi TT roadster. Şi, aşa cum probabil ţi-ai imaginat, este fratele fără acoperiş metalic al celei de-a treia generaţii Audi TT, care a fost prezentată în luna martie la Salonul Auto Geneva 2014.

Spre deosebire de coupe, noul TT decapotabil a rămas fără bancheta din spate, ceea ce înseamnă că are doar două locuri – cele din faţă. Dar nemţii au luat cu o mână şi au dat cu alta, fiindcă în locul banchetei din spate a fost creat un spaţiu ideal pentru acoperişul textil atunci când acesta este coborât. Astfel, faţă de alte decapotabile – unde portbagajul se micşorează dacă vrei să mergi cu părul în vânt -, TT roadster îţi oferă 280 de litri indiferent de poziţia plafonului textil (cu 25 de litri mai puţin decât la coupe).

Germanii de la Audi au ales soluţia clasică pentru acoperiş

Şi dacă tot a venit vorba despre acoperiş, acesta poate fi urcat sau coborât în zece secunde, în staţionare sau în mişcare (până la viteze de 50 km/h). Cei de la Audi spun că a fost folosit oţel, aluminiu, magneziu şi elemente din plastic pentru a crea cadrul pentru materialul textil şi că întregul ansamblu cântăreşte 39 de kilograme, cu trei kilograme mai puţin decât la precedenta generaţie TT cabrio.

La capitolul motorizări, povestea este aceeaşi ca la TT coupe, şi anume: un diesel de 2,0 litri care produce 184 CP şi 380 Nm şi două propulsoare pe benzină, ambele de 2,0 litri. Primul dezvoltă 230 CP şi 370 Nm, iar al doilea e rezervat doar versiunii sportive TTS şi e capabil de 310 CP şi 380 Nm.

Compact şi cu un design care reaminteşte de generaţiile precedente

În funcţie de preferinţe, Audi oferă fie o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie o cutie automată cu dublu ambreiaj S tronic. Totodată, versiunea diesel poate fi echipată doar cu tracţiune faţă, în vreme ce motorizarea de bază pe benzină poate fi cuplată, opţional, la un sistem de tracţiune integrală quattro. La Audi TTS cabrio, singura opţiune este tracţiunea integrală.

Audi TT roadster va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014, alături de Audi A6 facelift şi Audi RS7 facelift.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide