Mercedes-Benz B-Class facelift: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Adrian Mihălţianu 15 sept. 2014 Prezentări

A doua generaţie Mercedes-Benz B-Class a primit un facelift la trei ani de la lansarea iniţială din 2011. Monovolumul de oraş va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014.

La prima vedere, ai putea spune că acesta e un facelift doar cu numele, dar dacă te uiţi mai atent o să vezi că MPV-ul compact a primit spoilere redesenate, o grilă a radiatorului restilizată, precum şi blocuri optice reîmprospătate, care încorporează acum luminile de zi cu LED-uri (înainte de facelift, acestea erau amplasate pe bara de protecţie faţă). Totodată, Mercedes-Benz B-Class facelift poate fi comandat de-acum încolo cu sistemul opţional de iluminare LED High Performance.

În stânga – cu facelift, în dreapta – fără facelift

Înăuntru, diferenţele sunt chiar mai greu de distins decât la exterior. Aici, ecranul de pe consola centrală e acum mai mare, cu o diagonală de până la opt inci, iar sistemul de iluminare ambientală oferă acum 12 culori.

La capitolul tehnologie, B-Class poate fi echipat cu sistemul Keyless-Go, care îţi permite să intri în maşină şi să o porneşti motorul fără să scoţi cheia din buzunar, precum şi cu sistemul de siguranţă Collision prevention assist plus, care poate frâna automat dacă detectează că urmează să se producă un accident. Mai mult, sistemul standard Attention assist a fost îmbunătăţit pentru a funcţiona pe o plajă mai largă de viteze – între 60 şi 200 km/h.

Un ecran mai mare şi mai multe culori pentru iluminatul ambiental

Gama de motorizări pentru Mercedes-Benz B-Class facelift a primit un nou diesel de 1,5 litri de provenienţă Renault, iar germanii anunţă că versiunea electrică B-Class Electric Drive va fi pusă în vânzare în câteva ţări de pe mapamond până la sfârşitul lui 2014.

Pe scurt, ai de ales dintre patru propulsoare diesel (de 1,5 litri cu 90 CP, de 1,5 litri cu 109 CP,  de 2,15 litri cu 136 CP şi de 2,15 litri cu 177 CP), patru propulsoare pe benzină (de 1,6 litri cu 122 CP, de 1,6 litri cu 156 CP, de 2,0 litri cu 184 CP şi de 2,0 litri cu 211 CP) şi două sisteme de propulsie alternative (cu gaz natural comprimat – motor de 2,0 litri cu 156 CP – sau electric, cu 132 kW/180 CP).

Echiparea AMG Line îi dă un pic de agresivitate – foarte bine pentru o maşină de familie!

O altă schimbare adusă de facelift are de-a face cu numele variantelor de echipare. Acum, monovolumul compact cu stea în frunte poate fi comandat în versiunile Style, Urban sau AMG Line. Totodată, ai la dispoziţie şi pachetele Night, Exclusive şi AMG Exclusive dacă vrei să îţi personalizezi maşina mai mult.

Mercedes-Benz B-Class facelift va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014, iar livrările vor începe până la sfârşitul anului.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide