Noul BMW X6: Imagini şi informaţii oficiale. UPDATE VIDEO

Autor: Andrei Ştirbu 06 iun. 2014 Prezentări

Nici măcar puriştii BMW nu au înţeles foarte bine X6 atunci când a apărut. De fapt, împătimiţii BMW nu înţeleseseră iniţial nici naşterea lui X5, o maşină mult prea mare pentru percepţia de sportivitate a majorităţii. Cu toate că nu există cifre clare, am putea să spunem – fără să ne facem griji că am greşi cu mult – că Sports Activity Coupé-ul de la BMW este cel mai… discutat model din gama producătorului neamţ. Asta în cazul în care te-ai săturat de bârfit despre noul X4

Forme de coupé augmentate în mod îndrăzneţ – despre asta discută lumea, în cazul în care nu erai în temă

Însă cifra pe care o ştim – cea de 250.000 de unităţi vândute – explică elocvent motivul pentru care acum te uiţi pentru prima dată la pozele cu cea de a doua generaţie. Nemţii ştiu că adevărata frumuseţe stă în ochii privitorului, aşa că s-au concentrat pe ceea ce fac ei mai bine – pe tehnologie.

Noul BMW X6 stă pe platforma lui BMW X5, în timp ce formele Sport Activity Coupéului îl fac să fie mai lung şi mai lat decât docilul SUV. În comparaţie cu generaţia anterioară, noul BMW X6 a crescut cu 3,2 centimetri în lungime, cu 0,6 centimetri în umeri şi cu 0,3 centimetri în înălţime, în timp ce ampatamentul a rămas acelaşi cu cel al primei generaţii (şi cu cel al noului X5). Cu toate acestea, materialele uşoare folosite în componenţa noului BMW X6 îi reduc masa totală cu până la 40 de kilograme – asta înseamnă, desigur, performanţe mai bune – fie că vorbim de cele dinamice sau de cele de economie de combustibil. Portbagajul a crescut, la rându-i, cu 10 litri, ajungând la un volum de 580.

Mai lung, mai lat, mai uşor. Adică un pic mai confortabil şi un pic mai performant

La interior (şi implicit din punct de vedere al dotărilor), comparaţia cu BMW X5 poate continua – noul X6 preia elementele de interior care au debutat pe X5, cum ar fi volanul sport, selectorul cutiei de viteze, scaunele din spate profilate individual, căptuşeala moale a tunelului median etc. Apropo de scaunele din spate – dispun de o modularitate 40:20:40 şi, prin rabatarea lor, volumul de încărcare al portbagajului creşte la 1.525 de litri.

La fel, doar că un pic mai bine. Cum şi trebuie, de altfel

Noul BMW X6 vine în două „costumaţii”, Design Pure Extravagance (un mod mai opulent de a spune „eleganţă”) şi M Sport. 

Gama de motorizări de debut pentru noul BMW X6 cuprinde două dieseluri şase-în-linie, de 3,0 litri, cu 258 şi cu 381 CP şi un V8 bi-turbo pe benzină, de 450 CP. Începând cu anul viitor BMW X6 va primi şi motorul pe benzină, cu şase cilindri în linie şi cu 306 CP şi un diesel cu 313 CP. De oricare dintre aceste motorizări se va ocupa transmisia automată Steptronic Sport cu opt trepte – care vine, aşa cum deja ne-am obişnuit, cu funcţia Launch Control.

Ăsta este unghiul pe care nu putem (sau, mai degrabă, nu vrem) să-l comentăm

Te lăsăm în compania galeriei foto de mai sus şi a clipului de mai jos, pentru a trage tu concluziile aferente. Întrebarea „îţi place noul Sports Activity Vehicle de la BMW” nu mai are aşa mare însemnătate după ce ai aflat că primul X6 s-a vândut într-un sfert de milion de exemplare. Suntem curioşi, însă, ce ai alege între noul X6 şi viitorul Mercedes-Benz MLC

 

UPDATE 17.06.2014

Iar clipul de mai jos doreşte să răspundă tuturor celor care încă nu înţeleg rolul pe această lume a struţo-cămilei premium BMW X6. Sports Activity Coupé-ul îmbină atribute caracteristice BMW într-un mod pe care majoritatea oamenilor (pragmatici) nu îl văd ca fiind suficient de… motivat pentru a da bani buni pe o maşină. Însă X6 nu este genul de automobil pe care să-l diseci în termeni practici, după cum ne arată clipul oficial de prezentare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide