Mercedes-Benz pregăteşte un rival pentru BMW X6

Din 2008 şi până în prezent, nici un producător auto nu a reuşit să scoată pe piaţă un rival adevărat pentru struţo-cămila numită BMW X6. Acum, însă, Mercedes-Benz vrea să schimbe lucrurile, cu un nou concept care se va transforma, cel mai probabil, într-o versiune de serie.

Mercedes-Benz pregăteşte un rival pentru BMW X6 Mercedes-Benz pregăteşte un rival pentru BMW X6

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV este prototipul care se va transforma, în următorii ani, într-un rival pentru deja bătrânul BMW X6, care a fost lansat în 2008.

Conceptul celor de la Mercedes-Benz a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a acţionarilor din Daimler AG, înainte de premiera mondială de la Salonul Auto Beijing 2014. Dieter Zetsche, CEO-ul Mercedes-Benz, a spus că vede „un potenţial foarte mare pentru această combinaţie de coupe cu SUV”. Aşadar, se pare că BMW X6 va avea, în cele din urmă, un rival pe măsură.

Dimensiuni de ML, dar un acoperiş cu forme de coupe

Conform zvonurilor, versiunea de serie a acestui concept se va numi MLC şi va avea la bază platforma SUV-ului ML-Class, la fel cum X6-le are la bază o platformă de BMW X5.

Designul prototipului Mercedes-Benz preia foarte multe tuşe de la modelele noi ale producătorului german, precum farurile (care seamănă cu cele de pe noul S-Class) şi liniile de forţă de pe laterale (pe care le-am mai văzut şi pe CLA). Totodată, grila supradimensionată şi spoilerul faţă aduc aminte de crossoverul GLA.

Faruri care se încadrează perfect în noua imagine de marcă Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV va debuta în premieră mondială la Salonul Auto Beijing 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.