Noul Ford Galaxy: informaţii şi imagini oficiale cu noua generaţie

Autor: Iulian Dnistran 11 apr. 2015 Prezentări

Acesta este noul Ford Galaxy. O nouă generaţie, care o să te facă să te întrebi „n-am mai văzut maşina asta undeva?”. Într-adevăr, există şanse să confunzi noul Galaxy cu noul S-Max, ceea ce e perfect normal, având în vedere că ambele modele au aceeaşi platformă la bază şi oferă, în principiu, aceleaşi lucruri.

Dar lucrurile nu sunt chiar aşa de simple, fiindcă dacă ar fi maşini identice nu ar mai exista două modele separate, nu?

Ideea este următoarea: la fel ca la generaţia precedentă, S-Max e un model mai dinamic, mai sportiv, mai potrivit pentru familii tinere, în vreme ce Galaxy e fratele său puţin mai mare şi mai serios.

Astfel, în noul Ford Galaxy avem de-a face cu un interior aproape identic cu cel din S-Max, care poate acomoda până la şapte persoane pe trei rânduri de scaune individuale. Bordul împrumută, la rândul său, destul de multe componente de pe noul Mondeo – de la sistemul de infotainment Sync 2 şi până la volanul multifuncţional -, iar câteva dintre motorizări sunt comune cu alte modele Ford.

Dar nu e nimic rău în asta, fiindcă toţi producătorii aplică aceste trucuri pentru a ţine costurile cât mai jos.

Există spaţii de depozitare aproape peste tot unde îţi îndrepţi privirea, de la locurile pentru sticle de 1,5 litri din uşi şi până la ascunzătorile de sub scaune. Totodată, pentru că este vorba despre o maşină adresată familiştilor, dotările standard includ, printre altele, o oglindă pentru monitorizarea copiilor de pe bancheta din spate. Nu e ceva revoluţionar, dar e binevenit.

Cele două rânduri de scaune din spate pot fi rabatate cu ajutorul acestor butoane din portbagaj

Un alt detaliu interesant este chederul dublu pentru uşi, care are scopul de a păstra pragul curat şi pantalonii celor mici departe de maşina de spălat.

Scaunele multicontur au fost dezvoltate cu ajutorul medicilor şi ar trebui să reducă riscul durerilor apărute în timpul călătoriilor lungi. Totodată, aceste scaune pot fi echipate cu un sistem electric de ajustare pe opt direcţii şi cu 11 perne gonflabile care pot juca rolul unui masor. Şi, ca să fie tabloul complet, există opţiunile de încălzire şi răcire.

Cei din spate au la dispoziţie un sistem de aer condiţionat separat, astfel că nu ar trebui să existe discuţii în contradictoriu pe tema temperaturii interioare.

La fel ca noul Mondeo, cea mai proaspătă generaţie Galaxy e pregătită să îţi facă viaţa mai uşoară atunci când vine momentul să parchezi, cu sisteme automate care detectează locuri suficient de încăpătoare, iar apoi preiau controlul volanului. Pe lista tehnologiilor disponibile e inclus şi noul limitator de viteză inteligent, care se adaptează în funcţie de semnele de circulaţie existente pe şosea.

La partea de motorizări, noul Ford Galaxy oferă mai multe alegeri, atât pentru cei care preferă rafinamentul unui propulsor pe benzină, cât şi pentru fanii consumului scăzut al unui diesel. Mai exact, există două unităţi pe benzină (de 1,5 litri cu 160 CP şi de 2,0 litri cu 240 CP) şi patru dieseluri, toate de 2,0 litri (cu 120 CP, 150 CP, 180 CP sau 210 CP – acesta din urmă fiind biturbo).

Toate propulsoarele respectă norma de poluare Euro 6 şi promit emisii de dioxid de carbon scăzute, ajutate de sisteme ca Auto-Start-Stop şi obturarea automată a grilei radiatorului pentru îmbunătăţirea aerodinamicii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide