Noul Ford S-Max: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 17 sept. 2014 Prezentări

La un an de la prezentarea conceptului Ford S-Max, a venit rândul modelului de serie să fie inaugurat, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Deloc surprinzător, S-Max de serie e mai puţin antrenant decât conceptul, dar fără îndoială continuă ideea de dinamism a predecesorului.

Iniţial, S-Max s-a dorit un experiment: un fel de Galaxy mai dinamic şi mai agil. Experimentul a avut un succes mai mare decât se aşteptau oficialii, iar modelul are acum un fan club suficient de numeros. Pentru care inginerii Ford au pregătit un pachet tehnic mai evoluat.

Imagine de marcă foarte clară, în linie cu Mondeo sau recentul facelift al lui Focus

 

Din punct de vedere estetic, noul Ford S-Max continuă ideea de design a părţii frontale pe care o regăsim şi pe Fiesta facelift sau pe Focus facelift. S-Max este, de altfel, primul model Ford de serie vândut global care oferă tehnologia farurilor adaptive cu LED şi cu sistemul ”Glare-Free Highbeam” (păstrarea fazei lungi fără a-i deranja pe cei de pe sens contrar).

În ce priveşte interiorul, oficialii Ford promit un nivel evoluat al calităţii materialelor şi asamblării, în timp ce stilul general a fost destul de mult simplificat, mizând pe simetrie şi sobrietate. Tabloul de bord clasic poate fi înlocuit opţional cu unul digital, iar pe consola centrală tronează generosul display tactil al celei mai noi evoluţii a sistemului multimedia Ford SYNC 2.

Puţin ciudată simplificarea aspectului planşei de bord. Minimalismul e un trend puternic

 

Inginerii promit că poziţia la volan este demnă de berlinele sportive ale momentului, în timp ce amatorii de spaţiu vor aprecia locurle mai spaţioase din al treilea rând de scaune. De altfel, spătarele mai subţiri asigură probabil cel mai bun loc pentru picioare din segmentul lui S-Max la ora actuală, în timp ce sistemul facil de rabatare Easy Fold creşte adaptării spaţiului interior la diversele nevoi de transport.

Din punct de vedere al motorizărilor, Ford S-Max se bazează pe propulsoare deja cunoscute de la Focus şi Mondeo: cel mai apreciat motor este TDCI-ul de 2,0 litri, oferit în trei versiuni de putere (120 CP, 150 CP şi 180 CP), fie cu o cutie manuală cu 6 trepte, fie cu una automată Powershift cu dublu-ambreiaj.

Pentru o siguranţă crescută va fi oferită şi tracţiunea integrală opţional

 

Amatorii de motoare pe benzină pot alege versiunea de bază 1.5 EcoBoost, de 160 CP, sau cea de top 2.0 EcoBoost, de 240 CP. Pentru variantele de motorizare mai potente există şi opţiunea unui sistem de tracţiune integrală Intelligent AWD.

Preţurile şi data lansării pe piaţă pentru noul Ford S-Max urmează să fie comunicate cu ocazia Salonului Auto Paris 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide