Noul Volkswagen Transporter: informaţii şi imagini oficiale cu generaţia T6

Autor: Iulian Dnistran 16 apr. 2015 Prezentări

Volkswagen Transporter T6, adică a şasea generaţie a utilitarei germane, a fost dezvăluită astăzi de marca auto din Wolfsburg, la 65 de ani de la lansarea modelului Type 2, predecesorul actualei game Transporter de la Volkswagen.

Faţă de generaţia precedentă, T6 vine cu o faţă nouă, care încorporează blocuri optice redesenate pentru a fi în concordanţă cu celelalte modele din gamă. În spate, stopurile au rămas mici şi îşi păstrează forma caracteristică, însă acum luminează cu ajutorul LED-urilor.

Există noutăţi importante şi la interior, unde bordul a fost redesenat complet şi poate găzdui acum un sistem multimedia cu ecran tactil de 6,6 inci. Totodată, cadranele de bord şi volanul sunt acum similare cu celelalte modele Volkswagen din prezent.

Sigur, toate acestea nu sunt surprize, fiindcă nemţii au anunţat venirea Transporterului T6 cu conceptul Tristar, care arată mai mult sau mai puţin la fel ca versiunea de serie a utilitarei.

La capitolul tehnologie, vanul german promite bunătăţi ca parbrizul încălzit, uşa portbagajului acţionată electric, regulatorul de viteză adaptiv (ACC) şi şasiul adaptiv (DCC) care modifică rigiditatea amortizoarelor prin intermediul celor trei moduri de funcţionare – comfort, normal şi sport.

Volkswagen Transporter T6 e disponibil atât în varianta pentru pasageri, cât şi în varianta pentru marfă, iar clienţii vor putea alege între tracţiunea faţă şi tracţiunea integrală 4Motion. Pentru aceasta din urmă, se va putea opta, opţional, şi pentru sistemul de asistenţă la coborârea pantelor (Hill Descent Assist).

Potrivit informaţiilor oficiale, lista de motorizări include patru unităţi diesel de 2,0 litri (cu 84 CP, 102 CP, 150 CP sau 204 CP) şi două pe benzină, tot de 2,0 litri (cu 150 CP sau 204 CP). Toate propulsoarele Euro 5 şi Euro 6 sunt echipate cu sistemul stop/start.

Odată cu lansarea noii generaţii Transporter, Volkswagen a lansat o versiune specială denumită Generation SIX, care aduce un omagiu primului Transporter. Bazat pe un Multivan Comfortline, modelul ediţie specială poate fi echipat cu jante retro de 18 inci, faruri full LED şi o vopsea în două culori.

În Germania, preţurile pentru noul Volkswagen Transporter T6 pleacă de la 23.035 de euro pentru varianta de marfă şi de la 29.952 de euro pentru versiunea pentru pasageri (Multivan).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide