Jon Olsson îşi duce Audiul RS6 la un alt nivel: DTM. Cu 963 CP. Uf!

Autor: Andrei Ştirbu 02 apr. 2015 Tuning auto

Probabil că nu-ţi sună cunoscut Jon Olsson, însă îţi vei reaminti de el atunci când vei revedea Audiul său R8, sau clipul în care se prosteşte pe pârtie cu un Rebellion R2K. Iar dacă urmăreşti X-Games, atunci probabil că nu mai avea nevoie de prezentări, căci ştiai deja de cele nouă medalii câştigate de-a lungul timpului. În garajul lui şi-au mai făcut loc şi un Murcielago. Şi un Gallardo. Toate cu portbagaj de plafon, pentru că… Jon Olsson.

Printre cele mai recente achiziţii se numără un Audi RS6, pe care l-a pictat în culori de camuflaj iniţial. Apoi s-a gândit să creeze din el un tribut pentru DTM, aşa că a luat contact cu fostul inginer şef de la Koenigsegg, Leif Tufvesson şi au demarat un proiect.

Pentru kitul exterior, Olsson a comandat fibră de carbon de la acelaşi furnizor care se ocupă de Pagani. În cazul în care nu ştiai, Horacio Pagani transformă aplicarea fibrei de carbon în artă. Se poate presupune că vorbim de ceva foarte special aici.

Pe fir a intrat şi Stetman Motorsport, căruia Olsson i-a cerut să-şi pună în aplicare mojo-ul sub capota lui RS6. Rezultatul? „Maşina are acum un kit STM Stage 3+, cu turbosuflante TTE9XX anodizate cu aur de 18 karate, de la The Turbo Engineers, care ar trebui să livreze 950 hp (963 PS) cu benzină de la pompă; cu combustibil de curse, am putea să atingem pragul de 1.000 (1.014 CP)”. 

Nu, desigur că portbagajul de plafon nu putea lipsi. Acum aşteptăm cuminţi ca Olsson să-şi ia noua jucărie la joacă.

 

 

Maestro, muziek! Zo klinkt de 950+ pk tellende Audi RS6 DTM van Jon Olsson http://bit.ly/1bQm5LE

Posted by Autoblog.nl on Wednesday, April 1, 2015

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide