Cel mai tare Audi R8 tunat este al campionului X-Games, Jon Olsson

Deţinătorul a nouă medalii la X-Games, Jon Olsson, ne arată noul său Audi R8 GT Razor, modificat de compania de tuning PPI. Cum vi se pare?

Cel mai tare Audi R8 tunat este al campionului X-Games, Jon Olsson Cel mai tare Audi R8 tunat este al campionului X-Games, Jon Olsson

Reţeta pentru acest Audi R8 GT este simplă: se ia celebrul supercar din Ingolstadt, dotat cu motor V10 de 5,2 litri, şi se duce în "bucătaria" tunerului german PPI. Acolo este preparat cu multă grijă, după o reţetă secretă şi se serveşte cu multă fibră de carbon.

Produsul rezultat este un Audi R8 GT Razor, cu un design cel puţin diabolic. Reputatul schior Jon Olsson a apelat la compania de design auto PPI pentru a da noului său supercar un plus de personalitate, însă rezultatul a fost peste aşteptările clientului, după cum declară chiar Olsson.


Kitul exterior este în întregime din fibră de carbon, coborând astfel masa maşinii cu 250 kg. Bolidul lui Olsson se diferenţiază în primul rând prin imensul eleron, care are nu doar rol aerodinamic, ci şi de suport pentru cutia specială de schiuri. În plus, lărgirea excesivă a aripilor şi partea frontală demnă de Darth Vader fac din acest R8 un adevărat magnet în orice peisaj (mai ales unul hivernal).

Pachetul de performanţă Stasi creşte puterea motorului de la 560 CP la nu mai puţin de 710 CP, ceea ce ajută la îmbunătăţirea performanţelor dinamice mult peste modelul de serie. Din păcate, nu ştim timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h şi nici viteza maximă.

De asemenea, şi preţul plătit de schior pentru teribilul Audi R8 GT rămâne o necunoscută, însă e destul de clar că vorbim de o sumă cu multe zerouri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.