Condusă în România: Jaguar F-Type. Factorul WOW

Autor: Oraan Mărculescu 21 oct. 2013 Test drive

Istoria auto nu ar fi evoluat aşa cum o ştim azi dacă prin anii ’60 nu ar fi apărut magnificul Jaguar E-Type, considerat de foarte mulţi specialişti şi pasionaţi auto drept cea mai frumoasă maşină din lumea auto. Chiar şi azi, un E-Type reuşeşte să le provoace multora sentimente puternice, ba chiar pot spune că se face ”vinovat” pentru imaginea de masculinitate pe care mulţi o caută la un automobil.

Ei bine, un urmaş al lui E-Type ar fi normal să se numească F-Type, numai că a fost nevoie să aşteptăm o jumătate de secol ca să vedem aşa ceva pe stradă. Iar acum, se naşte o mare întrebare: este noul F-Type urmaşul de drept al lui E-Type?

Prima încercare de a aduce în atenţia publicului numele F-Type s-a petrecut în 2000, când Jaguar a prezentat publicului un concept de roaster purist, care inducea destul de bine ideea de urmaş al lui E-Type, dar adaptat noului mileniu.

Pentru Jaguar, însă, a urmat o perioadă de degringoladă, până la urmă compania britanică trecând de sub controlul Ford sub cel al indienilor de la Tata Motors. Care, din fericire, au dat undă verde proiectului F-Type, care aterizează pe şosele la peste un deceniu distanţă de la prezentarea conceptului cu acelaşi nume.

Şi, foarte important, într-o formă destul de apropiată de a conceptului, cu excepţia unor detalii exterioare, dar având şi un interior total schimbat. Iar rezultatul impresionează de la primul contact vizual, deoarece roadsterul Jaguar F-Type cam fură inima oricui, doar fanii înfocaţi ai originalului E-Type având motive de a vocifera la adresa influenţelor epocii facebook şi a necesităţilor aerodinamice.

Per ansamblu, F-Type are o capotă lungă, cu suficient subînţeles falic, un spate scurt şi arcuit, o siluetă rasată, cu linii şi delimitări volumice clare, precum şi destule detalii care subliniază spiritul premium-sportiv al roadsterului. Cumva, designerii au reuşit să-i confere maşinii un look extravagant, din care răzbate o anumită sălbăticie (doar e ”felină”), dar şi mult glamour.

Practic, e o maşină gândită special pentru vedete (sau pentru cei care au impresia că sunt vedete) şi sunt sigur că va face furori atât la Hollywood, cât şi în partea cealaltă a lumii, la Bollywood… Interesant, chiar şi cu acoperişul textil ridicat, F-Type tot reuşeşte să-ţi sucească gâtul, deci e perfect şi pentru zonele mai mult ploioase.

Cum se prezintă habitaclul lui F-Type, VEDEM PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide