Ford Puma ST va fi cel mai sportiv model produs în România – FOTO

Autor: Promotor 30 oct. 2019 MASINI NOI

Ford Puma ST reprezintă visul românilor de a avea o mașină produsă în țară cu performanțe sportive și un preț accesibil, vis pe care cei de la Dacia nu par să-și dorească să-l urmeze. Versiunea sportivă a celui mai așteptat model produs în România a fost deja fotografiată pe șosele, ceea ce dovedește că așteptarea nu va fi prea lungă.

Chiar dacă Puma nu a ajuns încă la clienți, Ford lucrează intens pentru finalizarea versiunii sportive Ford Puma ST. Sub aspectul designului, aceasta nu ar trebui să arate foarte diferit de ceea ce am văzut deja pe echiparea ST-Line (vezi galeria foto), dar vom avea prize de aer reale (în fotografii se poate observa că acestea sunt doar ornamentale la ST-Line) și o evacuare cu două țevi rotunde în locul celei rectangulare de la ST-Line.

Pentru o randare realistă, am apelat la imaginea realizată de artistul X-Tomi Design, care se apropie destul de mult de ceea ce am putut vedea la prototipurile aflate în teste.


De asemenea, rețeta va include o suspensie sportivă cu o gardă la sol mai joasă decât a modelului standard, precum și frâne redimensionate pentru a ține în frâu herghelia lui Ford Puma ST. Ajunși în acest punct, trebuie spus că sub capota versiunii sportive a lui Puma așteptăm o motorizare similară cu cea de pe Fiesta ST – vorbim de un motor cu trei cilindri de 1,5 litri care dezvoltă în jur de 200 CP și un cuplu maxim de 290 Nm. Dacă Ford va opta pentru o configurație similară cu a Fiestei ST, cutia de viteze va fi una manuală cu șase trepte, în timp ce sistemul de tracțiune va fi pe puntea față.

Ford Puma ST nu va întârzia mult după lansarea versiunilor „civile”, care vor ajunge la clienți în luna decembrie. Așadar, ne gândim la o premieră la Geneva, cu un start aproape imediat al vânzărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford



Comentarii
Inchide