Vestea care îi face fericiți pe fanii Mercedes. Ce se întâmplă cu motorul V12?

Autor: Elena Luchian 03 dec. 2019 Știri auto

Daimler infirmă zvonurile care le-au frânt inima fanilor cu câteva luni în urmă. Motorul V12 mai are un cuvânt de spus în gama Mercedes. Viitoarea generație Clasa S va fi disponibilă și cu acest propulsor.

Noul Mercedes-Maybach GLS 600 a fost dezvăluit luna trecută la Salonul Auto de la Gunagzhou, cu motor V8 de 4.0 litri și 550 de cai putere, ceea ce i-a făcut pe fani să creadă că unitatea V12 va ieși curând din producție. Șeful Daimler, Ola Kallenius, a infirmat însă, zvonurile: noul S-Class, în versiunea ultra-luxoasă Maybach, va veni cu motorul cu 12 cilindri în „V”.

Propulsorul va fi disponibil, cel mai probabil, înceând cu anul 2021, odată cu dezvăluirea viitorului Maybach S600. Va fi o versiune modificată a motorului actual, pentru ca unitatea să se alinieze noilor reglementări Euro 6d. Sub capota actualei generații Mercedes-Maybach Clasa S, motorul dezvoltă 630 de cai putere și un cuplu impresionant de 1.000 Nm.

Pentru cei care nu au nevoie de motorul de top, în gamă, se vor regăsi și unități diesel și pe benzină cu șase cilindri, dar și o serie de versiuni plug-in hybrid.

Mașina pe care o va pune în mișcare noua versiune a motorului V12 va păstra proporțiile actualei generații și profilul elegant, dar va primi blocuri optice noi. Cabina va suferi modificări majore, pentru că acolo își va face apariția un ecran tactil tip portret, așa cum se află la interiorul modelelor Tesla, Mercedes alegând să renunțe la ecranele duale cu dispunere orizontală.

Mercedes-AMG S 65 Final EditionMercedes-AMG S 65 Final Edition

Ce i-a speriat pe fanii motorului de 6.0 litri cu 12 cilindri în “V” a fost faptul că anul acesta, Mercedes a prezentat Mercedes-AMG S 65 Final Edition. Doar 130 de unități au fost construite. Motorul V12 face limuzina sportivă să atingă o viteză maximă de 300 km/h, atunci când aceasta este echipată cu Driver’s Package.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide