CES 2020: Mercedes-Benz a creat Vision AVTR, mașina inspirată din Avatar

Autor: Elena Luchian 07 ian. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz Vision AVTR este mașina inspirată de pelicula Avatar din 2009, câștigătoare a trei premii Oscar. Conceptul electric a fost dezvăluit la Consumer Electronics Show din Las Vegas.

GALERIE FOTO

Numele conceptului este prescurtarea pentru Advanced Vehicle Transformation. Pentru dezvoltarea modelului, inginerii și designerii Mercedes-Benz au făcut echipă cu echipa care a lucrat la realizarea blockbuster-ului Avatar de acum un deceniu. Chiar regizorul James Cameron, producătorul Jon Landau și directorii artistici Ben Procter și Aashrita Kamath au urcat pe scenă alături de prototipul inovator.

Mercedes-Benz Vision AVTR are o baterie cu o capacitate de 110 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 700 de kilometri. Două motoare electrice dezvoltă 476 de cai putere. Cele două punți se pot mișca în aceeași direcție sau în direcții opuse, permițându-i astfel conceptului să se deplaseze în lateral.

Cu linii tipice unui coupe ultra sportiv și elemente de aerodinamică activă, Mercedes-Benz Vision AVTR prezintă 33 de flapsuri bionice, în partea posterioară. Acestea imită solzii reptilelor și se mișcă simultan pentru a direcționa fluxul de aer.

Cabina continuă liniile fluide de la exterior și integrează un sistem multimedia care are la bază holograme și afișare tridimensională în timp real. Un display curbat creează conexiunea vizuală dintre pasageri și lumea exterioară. Scaunele sunt îmbrăcate în microfibră Dinamica, iar podeaua este acoperită cu ratan, pentru a crea o atmosferă primitoare și un look natural.

Conceptul este complet autonom. Nu apar la bord elementele clasice de control, cum ar fi volanul, pedalele sau schimbătorul de viteze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz



Comentarii
Inchide