Un Nissan 370Z care a aparținut lui Paul Walker s-a vândut pe o sumă record

Autor: ProMotor 21 ian. 2020 Știri auto

Un Nissan 370Z care a aparținut lui Paul Walker este cel mai scump 370Z vândut vreodată la o licitație. Mașina a apărut în al cincilea film al seriei Fast & Furious (Fast Five), fiind condusă de personajul interpretat de Gal Gadot.

Intră în Galeria FOTO

Mașina, un Nissan 370Z din 2009, s-a vândut pentru 105.600 de dolari  la o licitație a casei Barrett-Jackson Scottsdale. În film arăta puțin diferit, cu un kit de caroserie specific, jante negre și o capotă din carbon. În film trebuia să arate ca și când ar fi avut un kit turbo, prin urmare în spatele spoilerului a fost montat un intercooler fals.

Din punct de vedere mecanic, acest Nissan 370Z are o configurație standard, cu o motorizare aspirată de 3,7 litri cuplată la o cutie de viteze manuală. În interior a păstrat volanul de curse amovibil pe care l-a avut în film, dar dispune de un nou scaun-scoică pentru șofer.

Prețul de peste 100.000 de dolari este oarecum polarizant. În funcție de ce parte a paharului îți place să vezi, cumpărătorul s-a ales fie cu un 370Z supraevaluat, fie cu cel mai ieftin mod de a deține nu doar o mașină folosită în Fast and Furious ci chiar una care a aparținut unuia dintre starurile seriei.

În 2015, o Toyota Supra condusă de Paul Walker în filmul original Fast & Furious s-a vândut la o licitație pentru 185.000 de dolari. Colecția de mașini a lui Paul Walker a fost impresionantă, fiind obiectul mai multor licitații desfășurate în ultima perioadă. La cea mai recentă au fost adjudecate cinci modele BMW M3 care au aparținut celebrului actor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Barrett-Jackson Scottsdale



Comentarii
Inchide