Cum îți dai seama că vânzătorul este, de fapt, un samsar. 5 sfaturi utile dacă vrei un Audi, BMW sau Mercedes de pe Olx ori Autovit

Autor: Elena Luchian 03 feb. 2020 Utile
Cum îți dai seama că vânzătorul este, de fapt, un samsar. 5 sfaturi utile dacă vrei un Audi, BMW sau Mercedes de pe Olx ori Autovit

Vrei să cumperi un Audi, un BMW sau un Mercedes de pe Olx sau Autovit și ai senzația că este ceva suspect la mijloc? Mai mult ca sigur nu doar ți se pare! Cum îți dai seama că vânzătorul este, de fapt, un samsar?

Site-urile de anunțuri sunt pline de samsari. Par binevoitori și cunoscători ai pieței, dar vânează clientul perfect: persoana care vrea o mașină cât mai nouă, care să fi parcurs o distanță cât mai mică și care, evident, să aibă un preț cât mai mic. Cei care vor o mașină premium, un Audi, BMW sau Mercedes, sunt sensibili când vine vorba de o descriere care include sintagme ca “extra full option” sau “kilometri reali”, însoțite de multe semne ale exclamării. Dar cum îi recunoști pe samsari?

  1. Au mai multe numere de telefon

De multe ori, au chiar și câte un număr de telefon pentru fiecare rețea, ca să le facă pe plac clienților, indiferent de compania de telefonie mobilă la care sunt abonați. La prima discuție, îți va cere mai multe detalii despre anunțul la care te referi. Cum să țină minte detalii despre fiecare dintre cele șapte pe care le are atunci la vânzare?

  1. Îți vorbesc la per tu

Nu știu ce vârstă ai și cu ce te ocupi, nu știu nimic despre tine, dar pentru ei ești “boss” sau “frate”. Dacă necunoscutul de la telefon îți vorbește la per tu, deși tu i te adresezi cu “dumneavoastră”, poate ar fi cazul să te prefaci că brusc… nu-l mai auzi.

  1. Are mai multe mașini de vânzare

Uneori are mai multe mașini de vânzare pe același site. Îl găsești ușor după user sau, dacă ai răbdare să cauți, sigur a postat anunțuri, folosind unul sau mai multe dintre numerele de telefon pe care le-ai văzut deja. Dacă informațiile primite despre mașina pentru care ai sunat nu te mulțumesc, o să-ți ofere altă variantă.

  1. Se bâlbâie când îl întrebi cât a costat revizia

Se bâlbâie pentru că habar nu are de preț. Nu a fost niciodată cu acea mașină la revizie, pentru că nu este a lui. Iar dacă îl întrebi și de ce o vinde, cu siguranță îți va zice că are nevoie de o mașină mai mare.

  1. Știe el un băiat

Un samsar mereu știe el un băiat. Știe un băiat care poate să pună calculatorul pe mașină pentru o diagnoză, că “la reprezentanțe e scump, boss!”. Știe un altul care, dacă ai vreo problemă la mașină, te rezolvă el. Mai mult ca sigur că are și un samsar în lista de prieteni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide