Cum arată și cât costă cel mai scump camion din lume

Autor: ProMotor 25 feb. 2020 Știri auto

Camioanele transportă sute de tone zilnic, așa că au nevoie de cele mai bune motoare pentru a transporta cele mai grele sarcini pe distanțe lungi.

Avansul tehnologic a făcut posibil ca astăzi să existe camioane cu dotări uimitoare, mari, nepoluante, cu interioare luxoase și confortabile, asta în ciuda faptului că sunt vehicule grele. Dar, după cum era de așteptat, aceste caracteristici costă foarte mult. Am făcut o listă cu cele mai scumpe 5 camioane din lume.

CITEȘTE ȘI: În Baia Mare a început producerea unui nou model de camion

5. Volvo FH16 Classic (93.000 de euro)

Volvo FH16 Classic este unul dintre cele mai scumpe camioane, și unul dintre liderii de pe piața europeană. Are un motor puternic de 750 CP, ideal pentru călătorii lungi. Are o capacitate mare de încărcare cuprinsă între 44-120 de tone, interioare elegante, dar și funcții avansate de asistență pentru șofer.

4. Scania R730 V8 (147.000 de euro)

Acesta a fost și cel mai puternic camion din lume cu motorul său de 730 CP până când Volvo FH16, menționat mai sus, a câștigat cu motorul său de 750 CP. Scania este un brand de origine suedeză și, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai scumpe camioane proiectate în Europa, este, de asemenea, unul dintre modelele preferate de public datorită designului și spațiului interior.

3. Mack Titan (148.000 de euro)

După cum sugerează și numele său, Mack Titan este un camion de mare tonaj produs de Mack Trucks și unul dintre cele mai puternice camioane din America. Este pregătit pentru cele mai grele sarcini. Acest camion este foarte util pentru minerit, pentru a transporta utilaje grele, bușteni, și multe altele. Motorul său este disponibil cu 515, 565 și 605 CP, iar grila sa largă oferă o ventilație optimă. Interiorul din piele este proiectat pentru un confort maxim al șoferului.

2. Kenworth W900 (166.000 de euro)

Este cel mai scump camion proiectat în SUA. Kenworth W900 este un camion cunoscut pentru stilul său inconfundabil. Este o legendă când vine vorba de transporturi de mare tonaj. A avut un mare succes atunci când a fost lansat și a fost produs pe o perioadă de zeci de ani, păstrând astfel un design clasic.

Puternicul său motor de 635 CP și cutia de viteze îl fac un camion de încredere pentru călătorii lungi și sarcini grele. Interiorul său este spațios și confortabil; în plus, are două paturi supraetajate și mai multe compartimente pentru a adăuga frigider, televizor, dotări care îl fac incredibil de confortabil și, prin urmare, unul dintre cele mai scumpe camioane din America, dar și din lume.

1. Mercedes-Benz Actros (175.000 de euro)

La interior, Actros se laudă cu un spaţiu mai mare cu 1 metru cub, iar persoanele de până în 2 metri înălţime pot sta în picioare fără nicio problemă. Deşi, la prima vedere, designul exterior poate sugera un camion mai îngust, în realitate dimensiunile au crescut. Lucru care poate fi perceput la interior, acolo unde designerii Mercedes-Benz au conceput o cabină cu trei zone distincte: postul de lucru, zona de relaxare sau spaţiul copilotului şi „dormitorul”.

Caracteristicile inovatoare ale noului camion Actros inclub sistemul Active Drive Assist, ce permite conducerea semi-autonomă la orice viteză, MirrorCam, ce înlocuieşte oglinzile retrovizoare pentru a spori siguranţa şi eficienţa, Active Brake Assist 5, cu sistem de detectare a pietonilor îmbunătăţit, Multimedia Cockpit, ce oferă conducătorilor auto un spaţiu de lucru al viitorului şi un nivel înalt de conectivitate, Traffic Sign Assist, ce asistă şoferul în respectarea regulilor rutiere şi contribuie la creşterea siguranţei, Stability Control Assist disponibil şi pentru semiremorci, precum şi sistemul de faruri cu semnătura luminoasă caracteristică – Highbeam Assist.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: strangelist.com



Comentarii
Inchide