Geely Icon – Chinezii au lansat SUV-ul cu protecție anti-coronavirus

Autor: Elena Luchian 26 feb. 2020 Știri auto

Geely Icon este SUV-ul chinezesc cu protecție anti-coronavirus. În ziua în care a prezentat oficial mașina, constructorul a dezvăluit și informații despre sistemul Intelligent Air Purification, care îi protejează pe cei aflați la bord de “bacterii și virusuri”.

Galerie foto

Geely a dezvăluit noul său SUV subcompact, Icon, care are la bază conceptul cu același nume, prezentat în 2018. Evenimentul de lansare a înregistrat milioane de vizualizări și 30.000 de persoane au efectuat deja o precomandă.

Mașina a fost realizată cu ajutorul a cinci centre de design de rang mondial, pentru că Icon se vrea a fi un produs global. Exteriorul a fost desenat la studioul Geely din California, în timp ce interiorul a fos conceput la studioul din Spania al companiei. Totul a fost revizuit și completat la Shanghai.

Silueta cubică, designul minimalist, farurile cu look futurist și grila “Expanding Cosmos”, mânerele escamotabile ale portierelor și stopurile cu aspect tridimensional definesc designul mașinii.

Cabina noului Icon este dominată de un instrumentar de bord digital și de ecranul tactil din consola centrală, ambele având o diagonală de 10,25 de inci și alcătuind ceea ce Geely denumește “Smart Ecosystem”.

Geely Icon coronavirus (7)

Dar punctul forte al modelului este Intelligent Air Purification System (IAPS), care, alături de sistemul de aer condiționat, “poate elimina elementele nocive identificate în aerul din cabină, inclusiv bacteriile și virusurile.” Este un subiect sensibil pentru clienții chinezi, în rândul cărora s-a instaurat panica în urma celor aproape 80.000 de cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul Chinei.

Pe piața locală, Geely Icon vine cu un motor turbo pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri și sistem micro-hibrid de 48 de volți. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Constructorul chinez îi trece în cont 190 de cai putere și 300 Nm. Sunt cifre care fac SUV-ul subcompact să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde. Pentru clienții chinezi, mașina are un preț de pornire de 115.800 yeni, adică aproximativ 15.150 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide