Un angajat al Grupului Volkswagen a fost infectat cu coronavirus. Două centre de design au fost închise

Autor: Elena Luchian 24 feb. 2020 Știri auto
Un angajat al Grupului Volkswagen a fost infectat cu coronavirus. Două centre de design au fost închise

Un angajat al Grupului Volkswagen a fost infectat cu coronavirus. Acesta lucrează într-un centru de design Italdesign-Giugiaro din provincia Torino din Italia. Două astfel de centre au fost închise.

Compania care realizează designul modelelor Volkswagen și Fiat-Chrysler, Italdesign, recurge la măsuri speciale după ce unul dintre angajații săi a fost depistat cu coronavirus, în ciuda măsurilor stricte aflate deja în vigoare în zonă.

Cel infectat este angajat la centrului de design din Nichelino, care numără 92 de angajați. Alți peste 800 activează la centrul din Moncalieri, aflat tot în provincia Torino. Ambele centre și-au încetat activitatea, iar autoritățile fac eforturi pentru a-i identifica pe toți cei care au intrat în contact cu bărbatul bolnav.

Italdesign are stand închiriat la Salonul Auto de la Geneva, care începe pe 3 martie. Organizatorii iau în calcul amânarea sau anularea evenimentului având în vedere modul rapid în care se extinde epidemia. Nordul Italiei este sub asediu din cauza tot mai multor cazuri de persoane infectate.

Grupul Volkswagen nu este singura entitate din industrie care recurge la astfel de măsuri. Tot din regiunea Piemont din nordul Italiei, unde au fost confirmate 3 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, Fiat-Chrysler a anunțat că restricționează accesul în toate uzinele sale din Europa pentru cei care au vizitat, în ultima perioada una dintre localitățile din nordul Italiei afectate de epidemie sau care au călătorit într-un stat Asiatic în ultimele 15 zile. Între timp, operațiunile se desfășoară la capacitate maximă.

Italia este de departe cea mai afectată țară din Europa. 224 de cazuri s-au înregistrat în statul sud-european. Șase persoane s-au stins din viață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide