Noul Hyundai Elantra va fi prezentat săptămâna viitoare

Autor: ProMotor 11 mart. 2020 Știri auto

Noul Hyundai Elantra va fi prezentat săptămâna viitoare, în Hollywood, dar producătorul coreean a publicat deja primele imagini ale viitorului model. Look-ul sedanului compact al Hyundai este unul complet schimbat, iar interiorul va fi revoluționar.

Linia de coupe în patru portiere a Elantrei a fost păstrată și pentru cea de-a șaptea generație, dar profilul prezentat în prima imagine oficială relevă un rafinament care lipsea anterior. Farurile, care integrează lumini de zi cu LED, sunt desenate mult mai agresiv. În plus, liniile caroseriei sunt ascuțite, cu numeroase muchii care pigmentează portierele și aripile spate.

În aceeași fotografie putem admira jantele-diamant, dar și blocurile optice spate cu semnătură luminoasă specifică. De asemenea, este interesant cum hayonul joacă și rol de spoiler, cu o linie care se prelungește în afara liniei stopurilor.

Interiorul este complet schimbat și are un look minimalist, în special comparat cu cel al celorlalte modele Hyundai actuale. Ecranul sistemului de infotainment este ultra-wide, fiind integrat în planșa de bord alături de panoul de instrumente. Ambele sunt poziționate la nivelul ochilor, pentru o vizibilitate optimă.

Din aceeași fotografie a interiorului remarcăm volanul cu patru spițe având un look bizar, precum și accentele roșii care marchează lățimea planșei de bord. Tunelul median integrează selectorul cutiei de viteze automate, în timp ce un mâner inspirat de la off-roadere separă zona de conducere de cea a pasagerului din dreapta.

Nu cunoaștem în acest moment detalii tehnice, dar se pare că noua Elantra a crescut sensibil în dimensiuni, ceea ce înseamnă că urmează tendința industriei și se apropie ceva mai mult de clasa medie. În privința motorizărilor nu sunt informații, dar așteptăm ca noul model să facă în sfârșit trecerea către motoarele turbo, la fel ca și compactele i30 comercializate în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide