Francezii au filmat Dacia Spring. Cât va costa prima Dacia electrică?

Autor: Elena Luchian 12 mart. 2020 Știri auto

Dacia Spring este conceptul care anticipează prima Dacia electrică de serie din istoria brand-ului. Francezii au filmat-o deja și îi anticipează prețul.

GALERIE FOTO

Dacia Spring trebuia să-și facă debutul public la Salonul Auto de la Geneva, care și-a închis porțile din cauza epidemiei de coronavirus. Conceptul a fost însă, dezvăluit online cu un look modern și îndrăzneț și cu accente colorate.

Doar 3 metri și 73 de centimetri măsoară Dacia Spring în lungime, ceea ce înseamnă că este cu 23 de centimetri mai scurtă decât un model de clasă mică de tipul noului Peugeot 208/e208, dar cu aproximativ 13 centimetri mai lungă decât Skoda Citigo/Citigo e iV.

Dacia electrică va avea la bază modelul electric Renault City K-ZE, care se construiește și se comercializează deja în China. Tot acolo va vedea lumina zilei, pentru început, și Dacia cu emisii zero, înainte ca Renault să găsească o soluție mai aproape de Europa sau chiar la Mioveni, dar acest lucru presupune investiții masive în uzina românească.

OFICIAL: Noua Dacia Spring – Informații și fotografii oficiale

Imaginile cu mini-SUV-ul electric arată mașina cu elemente de culoare portocalie pe grila închisă, pe portierele cu bandouri din plastic, pe aripile cu protecții din același material și pe mânerele portierelor. Și carcasele oglinzilor, dar și literele care formează cuvântul “Electric” sunt vopsite în aceeași nuanță.

Renault păstrează misterul în privința cabinei modelului, care ar putea fi identică însă, cu aceea a lui City K-ZE. Am avea astfel de-a face astfel cu un interior personalizabil, care poate primi accente colorate. Volanul în trei spițe nu prezintă niciun buton, ceea ce s-ar putea schimba însă, la modelul de serie.

Spring poate transporta până la patru persoane și va oferi un volum pentru bagaje de 360 de litri.

Nici sistemul de propulsie nu a fost dezvăluit, dar sunt șanse ca Renault să îi asigure lui Spring un motor mai puternic decât cel de 45 de cai putere cu care este echipat City K-ZE. Bateria cu o capacitate de 26,8 kWh ar trebui să-i asigure o autonomie de până la 200 de kilometri.

Cât va costa Dacia Spring?

Francezii spun că prima Dacia electrică va avea un preț cuprins între 15.000 și 20.000 de euro, ceea ce înseamnă că va fi cea mai accesibilă mașină cu emisii zero de pe piață. În România, cei care vor achiziționa automobilul prin programul Rabla Plus vor primi o subvenție de la stat în valoare de 10.000 de euro.

Mașina va fi dezvăluită în versiune de serie în toamna acestui an și va ajunge pe piață anul viitor.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide