Povestea tânărului prins călare la Iași, venit cu mâncare la soție la maternitate

Autor: ProMotor 27 mart. 2020 Știri auto

Tânărul prins călare la Iași când îi ducea soției de mâncare la maternitate este un tata și mai mândru. Pe lângă cele două fete pe care le are, va aduce acasă și un băiat. Încă nu are o soluție pentru a-i lua de la spital pe bebeluș și pe mama acestuia.

GALERIE FOTO

40 de kilometri călare ca să-i ducă soției de mâncare. În plină epidemie de coronavirus, Sergiu Ion Ciobotariu nici nu a avut voie să intre în spital să-și vadă copilul nou-născut și pe mama acestuia. Dar i-a lăsat femeii mâncarea adusă de acasă și un pachet de scutece și a plecat înapoi. Plecat din satul Răducăneni, aflat la aproximativ 50 de kilometri de Iași, tânărul purta o mască împrumutată de la un vecin și avea la el o declarație pe proprie răspundere în care scrisese că trebuie să ajungă la maternitatea Cuza Vodă.

În drum spre maternitate, Sergiu a fost oprit de trei echipaje de poliție. Primul l-a lăsat să plece, oamenilor legii li s-a făcut milă de el. Apoi un echipaj de la Poliția Locală l-a luat peste picior. Cel de-al treilea echipaj i-a dat un avertisment, explicându-i că nu are voie cu un cal în oraș. Dar l-a lăsat să meargă la spital.

Călare la Iași pentru că n-a avut bani de taxi

Sergiu încercase să ajungă la maternitate cu un mijloc de transport în comun, dar din cauza pandemiei de coronavirus, mijloacele de transport în comun din județ și din Iași și-au redus frecvența. A încercat și cu bicicleta, dar a fost întors din drum. Așa că omul s-a întors acasă și și-a luat calul. De taxi n-avea bani.

“Mai bine iau de mâncare la copii, decât să mă plimb eu cu taxiul”, a explicat el pentru BZI. Aflase de la un vecin pe care îl sunase soția că i s-a născut băiatul. El n-are telefon. Femeia fusese luată cu salvarea la maternitate.

Ca să-și întrețină familia, Sergiu Ion Ciobotariu lucrează cu ziua și câștigă aproximativ 30 de lei pe zi. Acum construiește încă o cameră, una mai rezistentă, pentru ca cei trei copii și soția să ducă o viață mai bună. “N-are cum să-mi fie greu, sunt copiii mei și muncesc pentru ei”, spune Sergiu. Acasă nu are electricitate, nu are gaze, iar pereții și tavanul stau să se dărâme.

https://www.youtube.com/watch?v=G3WyWKMpHzM

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide