Cursa anului – Dacia Logan cu față versus Lamborghini Urus cu spatele. Care dintre ele va câștiga?

Autor: ProMotor 23 mai 2020 Știri auto

Cursa secolului aliniază la start o Dacia Logan și un Lamborghini Urus. Înainte de a spune că este o luptă între David și Goliat, trebuie să știți un amănunt: Logan-ul merge cu fața, Urus merge cu spatele!

GALERIE FOTO

Comparația amuzantă și cursa inedită și-a găsit locul pe canalul de YouTube Bogdan Capusan și a adunat deja zeci de mii de vizualizări.

“Lamborghini nu este la fel de aerodinamic ca această rachetă. Taie aerul cum nu s-a văzut, vă spun pentru că mă pricep la curse. Lamborghini, săracul, are spoilerul care îi oprește aerul”, glumește Bogdan Căpușan, pilot profesionist, cu o mină serioasă.

Gluma continuă spunând că ambele mașini sunt puse în mișcare de motoare pe benzină, “deci nu este nicio diferență”.

Lamborghini Urus are anvelope de vară, în timp ce Dacia Logan încă le poartă pe cele de iarnă.

Bogdan trasează linia de start și pe cea de sosire cu o cretă pe asfalt. Cele două vor fi cronometrate separat. Fiecare va avea câte două șanse.

Pilotul și-a adus și cască de protecție. “Nu mă urc în racheta asta fără cască. Cine știe la ce viteze ajung cu avionul ăsta”, glumește el arătând spre Logan.

Dacia pleacă de pe loc cu scârțâit de roți, lasă urme pe asfalt și trece fulgerător linia de sosire. Este rândul lui Lamborghini Urus să se dea în spectacol. Va putea oară să-și învingă marele rival român?

Bogdan îmbracă un echipament special. Dă mașina în modul RACE și o ia la goană… cu spatele! Revine la start câteva secunde mai târziu. Acest mod de rulare îi limitează viteza în marșarier la 30 km/h.

Iar câștigătorul cursei secolului dintre Dacia Logan și Lamborghini Urus este…

Dacia a parcurs distanța în cele două încercări în 13,5, respectiv 14 secunde. Cifrele nu țin cu Urus. Italianul a avut nevoie în marșarier de 22,7 secunde și de 23,3 secunde pentru a parcurge aceeași distanță.

“Vive la France! Rușine, Italia!”, concluzionează Bogdan, pe același ton de glumă.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=ZhPYmCvGQxk&t=113s

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide