Un șofer a forțat trecerea la nivel cu calea ferată și fost lovit de tren – FOTO

Autor: Marius Vișan 22 iun. 2020 Știri auto

ISU Timiș a fost solicitat să intervină la un accident feroviar produs la trecerea la nivel de calea ferată în comuna Pădureni.

În accident a fost implicat o locomotivă care asigură transportul de persoane pe ruta Timișoara Nord – Moravița, tren în care se aflau 30 de călători, și un autoturism în care se afla doar șoferul.

Singura victimă a fost șoferul din mașină

În urma impactului a rezultat doar o victimă, șoferul autoturismului, care a fost preluat inconștient de către un echipaj SMURD. Călătorii din tren nu au necesitat îngrijiri medicale.

Intră în galeria foto

La locul accidentului s-au deplasat de urgență două autospeciale de intervenție, două echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și 14 pompieri. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenția acestuia.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs din cauza șoferului, un bărbat în vârstă de 55 de ani. Acesta circula dinspre Smithfield și nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferată de la km 19+850.

Pentru continuarea călătoriei mecanicul trenului a solicitat o locomotivă de ajutor.

Astfel de incidente sunt des întâlnite în România

Lipsa barierelor la toate trecerile la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să se tot repete.

De curând, în luna aprilie s-a întâmplat ceva asemănător în Iași. Un tren care trecea prin localitatea Leţcani din judeţul Iaşi a lovit un camion ce traversa linia ferată. În urma impactului, camionul a fost avariat, iar un vagon al trenului a deraiat. Camionul venea dinspre Dumeşti şi a făcut dreapta peste calea ferată fără ca şoferul să observe semnalele luminoase. Trenul Dorohoi – Iaşi a lovit camionul în plin, a deraiat, dar şoferul a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

Un alt accident de acest fel a avut loc și în luna aprilie. O mașină de poliție a fost spulberată de tren la o trecere la nivel cu calea ferată în județul Prahova. Patru persoane, trei jandarmi și un polițist local, se aflau la bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide