Accident la o trecere peste calea ferată: Trenul a ajuns pe șosea!

Autor: ProMotor 17 apr. 2020 Știri auto

Un accident grav s-a produs la o trecere peste calea ferată din județul Iași. Un tren care trecea joi prin localitatea Leţcani din judeţul Iaşi a lovit un camion ce traversa linia ferată, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, într-un comunicat. În urma impactului, camionul a fost avariat, iar un vagon al trenului a deraiat.

Intră în Galeria FOTO

Din primele informaţii, camionul venea dinspre Dumeşti şi a făcut dreapta peste calea ferată fără ca şoferul să observe semnalele luminoase. Trenul Dorohoi – Iaşi a lovit camionul în plin, a deraiat, dar şoferul a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a fost solicitat prin apel 112 să intervină pe şoseaua europeana 585 la trecerea la nivel cu calea ferată, pe raza localităţii Leţcani, la un accident
feroviar produs între un tren si un camion. În urma accidentului un vagon de tren a deraiat, s-a intervenit cu un echipaj de descarcerare, unul de stingere, un echipaj de prim ajutor si
Terapia Intensivă Mobilă”, scrie în comunicat.

Potrivit ISU Iaşi, după impact şoferul camionului era conştient, a fost asistat de echipele de intervenţie şi a refuzat transportul la spital. La rândul său, mecanicul de locomotivă a fost primit asistenţă din partea echipei ISU şi a refuzat şi el transportul la Spital.

Informația este confirmată și de Centrul Infotrafic al Poliției. Acesta informează că „pe secția de cale ferată 608, pe raza localității Lețcani (județul Iași), trenul I.R. 16525, ce se deplasează pe relația Dorohoi – Iași, a lovit un tir al cărui conducător auto nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată”.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, însă circulația rutieră pe DN28 (E583) Iași – Târgu Frumos este îngreunată, iar deplasarea trenurilor este oprită. Cele 20 de persoane care se aflau în tren la momentul impactului au fost evacuate. Niciuna dintre acestea nu este rănită.

În zonă s-a format un ambuteiaj care se întindea pe mai mulţi kilometri, pe ambele sensuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide