Ce putere va avea cea mai tare Mazda3 din istorie?

Autor: Elena Luchian 07 iul. 2020 Știri auto

Mazda pregătește o mașină cu valențe sportive, un rol rezervat până acum roadster-ului MX-5. Este vorba despre Mazda3 cu motor turbo. Ce putere va avea cea mai tare Mazda3 din istorie?

GALERIE FOTO

Mazda Mexic a dezvăluit din greșeală puterea compactei nipone, într-un clip de 8 minute care redă în mare istoria brand-ului japonez. Este vorba despre 230 de cai putere și 420 Nm.

Apariția noii Mazda3 cu motor turbo le va fi pe plac celor care, deși au apreciat noul propulsor Skyactiv-X, au spus că Mazda3 are nevoie de mai multă putere.

În filmul în limba spaniolă, postat pe YouTube, apare și președintele Mazda Mexic, Miguel Barbeyto. El este cel care menționează noua versiune. Pe durata discursului său, își fac apariția pe ecran informațiile așteptate cu nerăbdare. Acestea ar fi trebuit însă, să rămână secrete cel puțin încă 5 zile din momentul publicării acestui clip.

Sub capota alungită a noii Mazda3 se va regăsi motorul turbo Skyactiv-G de 2,5 litri, cuplat la o transmisie automată cu șase trepte și la un sistem de tracțiune integrală. Adepții condusului sportiv ar fi preferat și opțiunea unei transmisii manuale, dar aceasta nu se va regăsi în gamă.

Același motor se află și în gamele Mazda6 și CX-5, dar în cazul acestora, în versiune europeană, unitatea dezvoltă 194 de cai putere.

Pe lista de dotări se vor regăsi un sistem audio Bose cu 12 difuzoare, o trapă panoramică, jante de 18 inci și faruri LED. Padelele pe volan și tapițeria din piele vor completa atmosfera sportivă din cabina modelului.

Va ajunge cea mai tare Mazda3 din istorie și pe piața europeană?

Pentru început, Mazda3 cu motor turbo va fi disponibilă doar în America Centrală și de Nord. Modelul va fi dezvăluit mâine, 8 iulie. Tot atunci, constructorul nipon va furniza informații despre disponibilitatea noii versiuni în Europa.

Cea mai tare Mazda3 din istorie va fi prezentată în versiune hatchback, dar motorul turbo urmează să-și facă apariția și sub capota sedanului începând cu anul viitor.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=7hCKznkRJCo&feature=emb_logo

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide