Cât ajunge să coste o mașină ca a lui Batman la o licitație auto

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2020 Știri auto

Dacă ai visat să fii Batman, e șansa ta să încerci. O casă de licitații din Statele Unite vinde mașina lui Batman. Mașinile au fost confiscate de fisc de la un om de afaceri condamnat la închisoare pentru fraudă.

GALERIE FOTO

Mașina, care este o replică a celebrului Batmobil apărut în “Batman” din 1989, are o caroserie construită la comandă și un interior special. Sub look-ul de Batmobil se află, de fapt, un Chevrolet Caprice din 1995, cu motor V8 de 5,7 litri și tracțiune spate.

Licitația va avea loc pe 1 august, în Ohio, iar pentru a asigura distanțarea socială, în contextul pandemiei de coronavirus, organizatorii limitează accesul la un număr de 120 de persoane. Cei care nu pot participa în persoană la eveniment, pot urmări licitația și pot participa online. Aceștia se pot înscrie până la 31 iulie.

La licitația de lună viitoare, organizatorii pun la bătaie și un DeLorean care imită mașina din “Back to the Future”. Câștigătorul licitației va primi automobilul la pachet cu un autograf de la actorul care a jucat rolul lui Doc Brown în celebra producție regizată de Robert Zemeckis în anii ’80, Cristopher Lloyd.

Intră pe lista de modele confiscate de fisc și scoase la licitație și un Ectomobil, o replică a mașinii din “Ghostbusters”. Este, de fapt, un Cadillac cu probleme evidente la caroserie și un geam crăpat.

Cu i-a aparținut mașina care imită Batmobilul lui Batman?

Cele trei mașini i-au aparținut unui om de afaceri american. Ryan Sheridan a fost anchetat pentru o fraudă de proporții, estimată la zeci de milioane de dolari, în domeniul medical. Acesta a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare și trebuie să plătească statului 24 de milioane de dolari. Fiscul i-a confiscat mai multe proprietăți, printre care și aceste trei modele modificate, care copiază mașini celebre create la Hollywood.

Sheridan plătise 51.300 de dolari pentru DeLorean, 140.359 pentru Ectomobil și 160.350 de dolari pentru Batmobil. Casa de licitații speră să obțină sume asemănătoare pentru cele trei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide