Dacia Sandero III apare în noi imagini realizate pe computer – Galerie FOTO

Autor: George Cristea 05 aug. 2020 Știri auto

Dacia Sandero III apare în noi imagini realizate pe computer. Acestea confirmă, în parte, imaginile anterioare, aspect normal dacă ne gândim că noul model este la mai puțin de două luni de momentul lansării oficiale.

Intră în Galeria FOTO

În afară de epidemia de coronavirus, momentul culminant al anului 2020 ar trebui să fie lansarea celor mai așteptate modele auto din ultimii cinci ani. Dacia va lansa în această toamnă a treia generație a modelelor Sandero și Logan, iar nerăbdarea fanilor Dacia a ajuns la paroxism. Desigur, Logan este cel mai așteptat model pentru piața românească, în timp ce Sandero este preferința clienților din vestul Europei. Din această cauză, dar și ca urmare a discrepanței dintre resursele aflate la dispoziția presei auto occidentale și cele ale presei auto din România, putem admira numeroase imagini realizate pe computer cu versiunea hatchback, și aproape niciuna cu sedanul.

Imaginile realizate pe computer au la bază fotografiile spion realizate cu prototipurile camuflate, reprezentând mai degrabă o „impresie artistică” a celui care a analizat fotografiile originale. Acestea pot fi în unele cazuri surprinzător de apropiate de realitate, cei care le realizează luând în calcul limbajul de design curent al producătorului, dar și modelele lansate anterior. În cazul Dacia, de interes este în primul rând silueta noului Renault Clio, care va fi transpusă în noul Sandero.

Dacia Sandero III apare în imagini noi. Când se va lansa?

Lansarea celei de-a treia generații a modelului Sandero este așteptată în a doua săptămână a lunii septembrie, primele mașini urmând să ajungă la clienți înainte de finalul anului.

Noul Sandero are la bază aceeași platformă CMF-B ca și noul Clio, chiar dacă într-o formă simplificată care va lăsa deoparte sistemele avansate de asistență și autonomia de nivel 2. Prin urmare, este aproape sigur că viitorul Sandero (ca și Logan, de altfel) va dispune de o versiune de motorizare hibridă. Aceasta are la bază un motor aspirat cu benzină de 1,6 litri (în jur de 100 CP), precum și un motor electric, puterea totală urmând să fie de aproximativ 130 CP.

Noul model va crește ușor în dimensiuni comparativ cu generația actuală, ceea ce va face oferta Dacia și mai competitivă în raport cu modelele concurente, chiar și fără a lua în considerare prețul de vânzare. În interior, primele fotografii spion au arătat deja prezența unui nou ecran pentru unitatea multimedia, amplasat central la nivelul ochilor, în stilul lui Renault Clio.

Potrivit primelor informații, Dacia Sandero III va avea un preț de vânzare care pornește de la mai puțin de 9.000 de euro. Modelul actual pornește de la circa 8.000 de euro, ceea ce reflectă întrucâtva diferența tehnologică dintre cele două generații.

sursa: MotorsActu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide