Dacia Sandero III, surprinsă pe o șosea din România. VIDEO

Autor: ProMotor acum 5 luni Știri

Dacia Sandero se apropie cu pași repezi de momentul dezvăluirii oficiale. Mașina a fost surprinsă de mai multe ori testând în România.

GALERIE FOTO

Deși era stabilită pentru toamna acestui an, dezvăluirea oficială a viitoarei Dacia Sandero ar putea avea loc mult mai devreme, așa cum a anunțat presa franceză în urmă cu două săptămâni. Site-ul francez anunța că mașina ar putea fi prezentată chiar în luna iunie, cu aproximativ trei luni înaintea datei programate inițial.

Mașina surprinsă pe centura de nord a Timișoarei, în zona Retea Mare, este îmbrăcată complet în camuflaj. Acesta permite însă observarea unor linii mai rotunjite, a stopurilor cu dispunere orizontală și a farurilor mai înguste. Sunt detalii confirmate și de randările digitale care anticipează noua generație a modelului construit de Mioveni.

În urmă cu două luni, publicam primele imagini cu Sandero surprins în teste în România, primite de un alt cititor.

Dacia speră că, odată cu apariția noii generații, Sandero va câștiga teren în clasa sa. Luna trecută, mașina românească a fost cel mai înmatriculat model în Spania.

Dacia Sandero și Logan, schimbare de planuri

Grupul Renault programase dezvăluirea oficială a celei de-a treia generații Dacia Sandero și Dacia Logan la Salonul Auto de la Paris din această toamnă. Evenimentul s-a anulat însă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Tot atunci, ar fi trebuit să-și facă apariția și versiunea de serie a primului model electric de la Dacia, bazat pe conceptul Spring, dezvăluit în această primăvară.

Ce știm despre Dacia Sandero III?

Până la această oră, sunt puține informații referitoare la modelele pe care le așteaptă cu nerăbdare întreaga Europă, pentru că sunt cele mai accesibile din clasa lor.

Renault ar putea construi noul Sandero pe o versiune simplificată a platformei CMF-B, care stă și la baza noilor generații Clio și Captur. O nouă platformă ar putea aduce în gamă și unele dintre motoarele celor două, dar nu și unitățile de top. Astfel, sunt șanse mici să vedem Sandero cu motorul turbo de 1,33 litri, pe care Alianța Renault-Nissan l-a dezvoltat în parteneriat cu Daimler, și care a ajuns în gama compactă de la Mercedes, la Renault Captur, Kadjar și la Nissan Qashqai.

VIDEO:

 


Sursa foto: Ciprian Hanus


Comentarii
Inchide