Volkswagen Tiguan X se dorește o versiune populară a lui Audi Q3 Sportback

Autor: George Cristea 05 aug. 2020 Știri auto

Volkswagen Tiguan X se dorește o versiune populară a lui Audi Q3 Sportback, dar deocamdată este rezervată pieței auto din China, acolo unde este și produs.

Intră în Galeria FOTO

Zvonurile privind o versiune coupé a lui Volkswagen Tiguan au deja o istorie stufoasă. Numeroase imagini spion și imagini retușate pe computer au apărut între timp, conformând că intenția germanilor pentru piața din China este una serioasă.

Lucrurile au devenit și mai serioase atunci când presa chineză au publicat primele imagini cu mașina necamuflată, preluate și de Promotor în urmă cu două săptămâni. Volkswagen Tiguan X s-a arătat atunci în toată splendoarea sa, iar asta a fost aproape ca o revelație: coupé-ul lui Tiguan realizat pentru piața chineză nu are multe în comun cu modelul Tiguan din Europa, în afara faptului că este realizat pe platforma elongată a lui Tiguan Allspace.

Astfel, parbrizul este mai înclinat decât în cazul lui Tiguan, iar linia acoperișului este mai joasă, ceea ce face ca noul Tiguan X să arate mai degrabă ca un coupé ușor înălțat decât ca un SUV cu spatele tăiat în stilul sport.

Volkswagen Tiguan X va ajunge în China în iarnă

Noile imagini care au fost publicate de site-ul rusesc Kolesa au la bază imaginile prototipului inițial, dar cu beneficiile echipării R Line, care îi conferă o apariție mai sportivă. Partea din spate a mașinii surprinde prin schimbările importante, care constau în evacuările cvadruple, precum și blocurile optice optice care acoperă întreaga lățime a mașinii. Acestea au forma corectă, care va apărea și pe modelul de serie.

Potrivit CarChinaNews.com, Volkswagen Tiguan X are o lungime de 4.764 mm (cu 63 mm mai mare decât a lui Tiguan Allspace) și un ampatament de 2.791 mm (identic cu al modelului Allspace).

Clienții chinezi vor primi noul Tiguan X cu o singură motorizare. Este vorba despre motorul de 2.0 litri TSI, în două versiuni de putere: 186 sau 220 de cai putere. Modelul va fi produs la uzina SAIC-VW din China și va ajunge la clienții din China spre finalul acestui an.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide