O bătrânică de 77 de ani a parcat mașina direct în supermarket

Autor: George Cristea 05 aug. 2020 Știri auto

În această dimineață, o bătrânică de 77 de ani a intrat cu mașina direct în supermarket. Accidentul s-a produs în timp ce aceasta să parcheze mașina.

Intră în Galeria FOTO

Există nenumărate dezbateri privind vârsta până la care persoanele în vârstă ar putea să mai conducă autovehicule, dar aceste dezbateri nu au dus nicăieri. De la interzicerea drastică a șofatului după o anumită vârstă până la efectuarea controalelor medicale la intervale mai scurte, s-au luat în calcul toate posibilitățile. Cu toate acestea, rezultatele au întârziat să apară, iar legislația permite în continuare persoanelor în vârstă să se urce la volan, chiar dacă ultimul control medical a fost făcut la vârsta pensionării, în urmă cu 10 ani.

Este fapt dovedit: cu înaintarea în vârstă, oamenii își pierd reflexele și capacitatea de analiză, iar câmpul vizual se îngustează drastic. Asta înseamnă că vederea periferică nu mai poate sesiza partenerii de trafic care se apropie din lateral, iar unghiurile moarte se măresc de la an la an. În plus, persoanele în vârstă au dificultăți în a se adapta tehnologiilor moderne, așa cum sunt sistemele de asistență. Pe scurt, conducerea unei mașini pune probleme deosebite în special persoanelor care au trecut de o anumită vârstă. Iar când lucrurile ajung la limită, se întâmplă accidente.

O bătrânică de 77 de ani a intrat cu mașina în supermarket. Ce s-a întâmplat?

Care ar fi limita? Probabil că în cazul unei pensionare din Ciolpani, limita a fost demult depășită. În dimineața zilei de miercuri, o bătrânică de 77 de ani a plecat la supermarket să-și facă cumpărăturile, așa cum făcea dintotdeauna. Ceva diferit s-a întâmplat, totuși, ceva ce i-a dat de gândit. Aproape fără să-și dea seama, mașina pe care încerca să o parcheze în fața magazinului a depășit bariera fizică a vitrinei acestuia și a pătruns în interior, printre rafturile de marfă. Desigur, versiunea polițiștilor este o idee mai prozaică, dar dacă vă interesează faptele brute, iată:

„În jurul orelor 09:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie, în timp ce încerca să parcheze autoturismul în parcarea unui magazin a pierdut controlul volanului și a intrat în suprafața vitrată a acestuia. La fața locului s-au deplasat polițiștii a stațiunii Snagov pentru efectuarea de cercetări, iar din primele verificări aceștia au stabilit faptul că la volan se afla o persoană de sex feminin, în vârstă de 77 de ani, care în timp ce parca autoturismul nu s-a asigurat și a spart o suprafață vitrată a magazinului. Din eveniment nu au rezultat victime iar persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ”, se arată în raportul Poliției Ilfov.

Astfel de evenimente se întâmplă mai des decât ne-am aștepta. Acum câteva luni, o șoferiță în vârstă a intrat cu mașina într-o spălătorie. De rufe. Se întâmplă chiar și persoanelor mai tinere, după cum dovedește un caz mai vechi, din Arad.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide