Joe Biden dezvăluie planurile primului Corvette electric

Autor: George Cristea 07 aug. 2020 Știri auto

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, dezvăluie într-un videoclip de campanie planurile primului Corvette electric. General Motors nu a anunțat încă nimic în acest sens.

Intră în Galeria FOTO

Într-un videoclip de campanie cu durata de 80 de secunde postat pe contul său de Twitter, Joe Biden își surprinde urmăritorii prin tema abordată, care pare să nu aibă mare legătură cu politica. Biden își declară pasiunea pentru mașini, desigur, în primul rând pentru mașinile americane, că doar se află în campanie electorală. La loc de cinste se află iconicul model american Chevrolet Corvette, al cărui nume de alint (Vette) face un frumos joc de cuvinte cu procedura de selecție a vicepreședintelui – „vetting”.

Ce spune Joe Biden despre Chevrolet Corvette?

Biden declară în clip că  „i se spune” că GM pregătește o variantă full-electrică a iconicului Chevrolet Corvette care va putea atinge o viteză maximă de 200 mph (circa 322 km/h). Întâmplător sau nu, astfel de planuri chiar există, iar ele au fost confirmate de o sursă din cadrul fabricii Bowling Green Assembly din Kentucky, unde se produce în prezent Corvette. Cel mai probabil, o astfel de versiune ar ajunge pe piață la cel puțin un an după lansarea versiunilor de performanță ale modelului sportiv american, care este prevăzută pentru anul viitor.

Purtătorul american de cuvânt al GM, Jim Cain, a refuzat să comenteze informațiile, dar GM a anunțat deja că toate modelele, indiferent de marcă, vor avea versiuni electrice. Cadillac este, desigur, brandul care va conduce revoluția electrificării la GM, brandul premium al GM anunțând deja un viitor SUV electric prefigurat de conceptul Lyriq. Cu prilejul lansării lui Lyriq, șeful cadillac a confirmat că producătorul american ar trebui să aibă doar modele electrificate până în 2030.

Cât despre clipul lui Joe Biden, pe care vă invităm să-l urmăriți mai jos, oficialii GM declară că i-a luat și pe ei prin surprindere. „Suntem surprinși să vedem clipul și mai ales că (Joe Biden) este la fel de incitat ca și noi în ceea ce privește electrificarea” – a declarat un alt purtător de cuvânt pentru GM.

sursa: Detroit Free Press

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide