Conceptul Cadillac Lyriq prefigurează primul SUV electric al mărcii americane

Autor: George Cristea 07 aug. 2020 MASINI NOI

Conceptul Cadillac Lyriq, prezentat joi publicului, prefigurează primul SUV electric al mărcii americane care acoperă segmentul premium în gama General Motors.

Intră în Galeria FOTO

Viitorul SUV electric al brandului premium din portofoliul GM ar trebui să ajungă la clienți în 2022, iar designul conceptul Lyriq va fi păstrat aproape neschimbat pe modelul de serie. Întrebat cât de apropiat este conceptul de viitorul model de serie, un purtător de cuvânt al Cadillac a apreciat că procentul este de circa 80-85%. Viitorul model electric Cadillac va avea dimensiuni exterioare apropiate de ale modelului Cadillac XT5 (care are o lungime de 4,81 metri).

Ce autonomie are conceptul Cadillac Lyriq

Desigur, Cadillac Lyric are la bază o platformă tehnică nouă și va fi motorizat de familia de sisteme de propulsie electrice Ultium. Aceasta promite o autonomie de circa 500 de kilometri în cazul folosirii unei baterii Li-Ion cu capacitatea de 100 kWh. Viitorul model va putea fi încărcat la stațiile rapide cu capacitatea de 150 kW, în timp ce pentru stațiile de curent alternativ limita este de 19 kW. Clienții vor putea opta pentru versiuni cu tracțiune spate (un motor electric) sau tracțiune integrală (două motoare electrice).

Interiorul lui Lyriq este absolut spectaculos, combinând tradiția modelelor clasice cu modernismul sistemelor moderne de asistență. Planșa de bord este dominată, cel puțin în cadrul conceptului, de ecranul gigantic, care măsoară 33 de inchi și care acoperă aproape în întregime planșa de bord. Acesta reunește atât zona de informații, cât și cea de comenzi. Potrivit Cadillac, ecranul are cea mai mare densitate de pixeli din industria auto și o gamă de peste un milion de culori.

În plus, Lyrique dispune de un head-up display cu informații dispuse în două planuri tridimensionale. În planul apropiat, șoferul poate vedea viteza și direcția de mers, în timp ce planul îndepărtate poate afișa indicațiile de navigație și mesajele importante. De asemenea, Cadillac Lyrique promite șoferilor primul sistem de conducere autonomă de nivel 3, botezat Super Cruise.

Modelul prefigurat de Lyriq este primul dintr-o nouă gamă de modele electrice în cadrul grupului General Motors, care a ales astfel Cadillac ca avangardă tehnologică.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide