Care sunt aplicațiile care-ți permit să plătești parcarea în București

Autor: George Cristea 13 aug. 2020 Știri auto

Suntem în secolul XXI și aproape totul se desfășoară printr-o aplicație de mobil, așa că sigur există aplicații și pentru parcările din București. Iată care sunt aplicațiile care-ți permit să plătești parcarea în București.

Intră în Galeria FOTO

Astăzi, există aplicații pentru aproape orice activitate care ți-ar trece prin cap. Sau pentru lipsa de activitate. Somn. Sex. Orice. De ce nu și parcare? Well, există aplicații și pentru parcare. Care te ajută să găsești parcări libere și chiar să plătești tarifele corespunzătoare. Cele mai inspirate chiar îți atrag atenția că timpul de parcare plătit expiră și îți permit să extinzi perioada, unele chiar fac  acest lucru automat.

Astfel de aplicații de parcare au devenit cunoscute după lansarea în orașe din vestul țării, cum ar fi Cluj, Timișoara sau Oradea. Acestea sunt o ide mai avansate decât Bucureștiul în ceea ce privește conceptul de „smart city”. Totuși, nu trebuie să ne amăgim, Bucureștiul face pași în direcția cea bună, chiar dacă aceștia sunt mai mici decât ne-am dori.

Care sunt aplicațiile care te ajută să plătești parcarea în București?

Astfel, prima aplicație despre care vorbim se numește Parking București și a fost dezvoltată la inițiativa – surpriză – Primăriei București. Mă rog, nu știm cât este de plăcută surpriza, dat fiind că 303 utilizatori au stabilit ratingul din Googla Play Store al acestei aplicații la 1,5 stele din 5. Aplicația Primăriei Capitalei permite identificarea parcărilor publice și chiar oferă indicații  despre starea de ocupare a acestora, cu toate că că nu am paria pe acuratețea acestui indicator. În plus, din aplicație se poate plăti tariful de parcare, fie prin sms fie cu cardul, accesând un link extern, în browser. Nu este cea mai elegantă soluție, dar măcar este mai bine decât nimic.

O altă aplicație care se bucură de ceva mai mult credit din partea utilizatorilor se numește Parcare Online, și are un rating de 3,4 stele din 5, dar acesta este rezultat în urma a 11 evaluări. Nu este foarte relevant, dar se poate dovedi utilă. Aceasta permite identificarea parcărilor, dar și a altor puncte de interes din zona de destinație. În plus, oferă indicații de orientare până în parcarea aleasă, precum și estimări cu privire la gradul de ocupare al parcării. Nu oferă însă posibilitatea de a plăti tariful de parcare.

Ultimul sosit pe această piață a aplicațiilor de parcare cu utilitate în București se numește amparcat si oferă numeroase facilități, inclusiv plata tarifului de parcare direct din aplicație, folosind cardul bancar. Aplicația a fost deja evaluată de 95 de urilizatori cu un scor mediu de 4,3 stele din 5, ceea ce este îmbucurător. Este o aplicație lansată inițial în Oradea, care s-a extins acum și în București. Aplicația îți recunoaște automat locația pe hartă și îți spune dacă ești într-o zonă cu parcare plătită, cât costă și între ce ore trebuie să plătești.

Din păcate, Bucureștiul nu este chiar un smart city atunci când vine vorba de parcări. Alte orașe, cu resurse mult mai mici, au reușit adevărate minuni din acest punct de vedere. Recent, Buzău a anunțat construirea unor parcări inteligente, care să asigure necsarul de locuri de parcare în zonele aglomerate ale orașului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide