Așa arată parcările smart pentru maşini şi biciclete care ar putea fi construite în Buzău

Autor: Marius Vișan 12 aug. 2020 Știri auto

Construirea de parcări cu locuri pentru autoturisme şi pentru biciclete ar putea fi soluţia ideală pentru cartierele aglomerate din Buzău.

Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere. Astfel acestea vor sta în siguranță.

Anunțul a fost făcut chiar de viceprimarul Municipiului Buzău Ionut Sorin Apostu, pe pagina personală de Facebook.

Dublarea locurilor de parcare

Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare.

Parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric.

O astfel de parcare inteligentă costă 100.000 de euro

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet. Pentru început se va implementa acest sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins și în alte zone ale orașului.

Deocamdată întregul proiect este la faza de propunere, ca urmare a unui studiu de fezabilitate cerut de autoritățile locale pentru reamenajarea terenului de pe strada Peitroasele unde, în trecut, au fost construite mai multe garaje. Pentru a deven viabil, proiectul trebuie votat de consilierii locali.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ionut Sorin Apostu / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide