Un ciclist pus la pământ de o bătrânică la volanul unui BMW în Turul Lombardiei

Autor: David Andrei 17 aug. 2020 Știri auto

Ciclistul Maximilian Schachmann a fost pus la pământ de o bătrânică la volanul unui BMW în Turul Lombardiei. Neamțul a terminat pe locul 7, dar s-a ales cu o fractură de claviculă.

GALERIE FOTO

Maximilian Schachmann pedala către un loc în top 10 în Turul Lombardiei. Pe ultima coborâre a cursei, a apărut pe circuit cu 3 kilometri înainte de linia de sosire. Femeia în vârstă aflată la volan nu l-a observat pe sportiv într-un viraj la stânga, l-a lovit și l-a pus la pământ.

Campionul Germaniei a încercat inutil să ocolească SUV-ul care i-a tăiat calea pe finalul cursei de 231 de kilometri. Acesta s-a lovit cu umărul de partea din spate a mașinii. S-a ridicat rapid și a reușit să termine cursa pe poziția a șaptea. Echipa sa a confirmat ulterior că Schachmann a suferit o fractură de claviculă. După cursă, ciclistul german de la Bora-hansgrohe a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Uniunea Ciclistă Internațională  investighează cazul pentru a afla circumstanțele în care femeia cu BMW a intrat pe traseu, iar organizatorii competiției sunt pasibili de sancțiune. Traficul trebuie complet închis pe traseul unor astfel de competiții. UCI ar putea depune o plângere la adresa organizatorilor la Comisia de Disciplină.

VIDEO:

Un alt accident teribil în Turul Lombardiei

Unul dintre favoriții cursei, Remco Evenepoel, a suferit și el un accident teribil în Turul Lombardiei. Belgianul, vicecampion mondial la contratimp, s-a lovit de o bordură și a căzut peste parapet. Acesta a suferit o fractură de bazin și o contuzie pulmonară și a fost internat într-un spital din Como.

Vin însă și vești bune din lumea ciclismului. Fabio Jakobsen a ieșit din comă la două zile după ce a căzut violent în momentul sosirii, în etapa de debut a Turului Poloniei. Acesta fusese împins de compatriotul său Dylan Groenewegen la 80 km/h. Ciclistul olandez fusese supus unei intervenții chirurgicale la cap.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide