Alex Zanardi, în stare gravă. Pilotul este în comă. Ce spun medicii?

Autor: Elena Luchian 22 iun. 2020 Știri auto

Alex Zanardi este în comă, iar starea sa este gravă. Pilotul italian este internat acum la spitalul din Siena cu traumatism cranio-cerebral sever. În 2001, în urma unui accident, medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele. Inima sa s-a oprit atunci de șapte ori!

GALERIE FOTO

Alex Zanardi a suferit un accident în timpul unei curse cu biciclete modificate pentru a fi acționate cu mâinile. Fostul pilot de Formula 1 a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori și a ajuns pe sens opus, unde s-a lovit de un camion. Accidentul a avut loc pe o șosea din Toscana.

Acesta a fost preluat de un elicopter în jurul orei 18:00 și transportat la spitalul Santa Maria alle Scotte, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale la cap.

În vârstă de 53 de ani, campionul paralimpic la ciclism concura în cursa “Obiettivo Tricolore”. Managerul naționalei paralimpice de ciclism a dezvăluit că Zanardi era conștient la sosirea sa la spital.

Mesaje de încurajare pentru Alex Zanardi

Medicii sunt rezervați în ceea ce privește situația sa și anunță că pilotul este în stare gavă, dar stabilă. Alex Zanardi a primit numeroase mesaje de încurajare după accidentul îi pune din nou viața în pericol. “Nu ai renunțat niciodată și cu forța ta extraordinară, ai depășit atâtea obstacole. Nu te da bătut. Toată Italia luptă cu tine!”, i-a transmis premierul Giuseppe Conti.

“Îmi țin respirația pentru Alex Zanardi. Sunt fanul și prietenul lui”, a scris pilotul Mario Andretti pe o rețea de socializare.

Alex Zanardi, un nou început

Alex Zanardi are la activ o carieră impresionantă. A luat de 41 de ori startul în Formula 1, și a continuat să concureze în sporturile cu motor chiar și după accidentul care l-a lăsat invalid.

Pe 15 septembrie 2001, monopostul său, revenit pe pistă după o ieșire în decor, a fost lovit de cel condus de Alexndre Tagliani. Medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele. Inima pilotului aflat în comă s-a oprit atunci de șapte ori. Recuperarea a fost un miracol.

Pentru Zanardi a fost începutul unei noi vieți. Italianul a câștigat maratonul rezervat persoanelor cu dizabilități, care a avut loc în 2009 la New York. Dedicat ciclismului, Zanardi a obținut două medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra în 2012 și alte două în 2016, la Rio de Janeiro.

Pilot oficial BMW, Zanardi și-a continuat aventura și în motorsport. În 2003, a revenit ca pilot de curse cu BMW în Campionatul European de Turisme. În 2015, a luat startul în Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps. În 2018, a avut o apariție specială în DTM, adjudecându-și locul 5 în cursa de duminică de la Misano. Anul trecut, a participat în cursa de 24 de ore de la Daytona.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW / Shutterstock



Comentarii
Inchide