Razie în București: Polițiștii i-au amendat pe cei care butonau telefonul – VIDEO

Autor: George Cristea 28 aug. 2020 Știri auto

Poliția Capitalei a declanșat o adevărată razie în București pentru depistarea celor care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni într-un interval de numai două ore.

Intră în Galeria FOTO

„Joi, 27 august, în intervalul orar 10.30-12.30, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe arterele cu risc rutier ridicat, pentru creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice și conștientizarea tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă prevederile legislației rutiere”, se arată într-un comunicat transmis redacției Promotor.ro de Poliția Capitalei.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu se asigură la schimbarea direcției de mers/se încadrează necorespunzător ori folosesc telefonul mobil în timpul deplasării, fără dispozitiv tip „mâini libere”. Pe înțelesul tuturor, polițiștii au împânzit bulevardele din București și i-au sancționat pe cei care foloseau telefonul mobil la volan sau care dădeau dovadă de neatenție sau nu respectau regulamentul rutier.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale,  în valoare de peste 29.000 de lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan. Polițiștii au mai aplicat 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru neasigurarea la schimbarea direcției de mers și nesemnalizarea efectuării manevrelor, 32 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 6 sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 8 sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Razie în București: Ce amenzi au primit cei care foloseau telefonul la volan?

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru neacordarea de priorității de trecere pietonilor și unul pentru pentru circulație pe sensul opus.

Astfel, în jurul orei 10.50, un bărbat în vârstă de 37 de ani a condus un autovehicul pe bd. Iuliu Maniu și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii pe la trecerea pentru pietoni. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

În jurul orei 11.00, un bărbat în vârsta de 36 de ani a condus un autovehicul în intersecția Piața Romană și nu s-a încadrat corespunzător pentru efectuarea virajului la dreapta cu cel puțin 50 de metri înainte de intersecție. Conducătorul auto, a fost sancționat cu amendă în contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei.

În jurul orei 12.00, un alt bărbat în vârsta de 46 de ani, care a condus un autovehicul în intersecția Piața Romană și a folosit telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 lei și 4 puncte de penalizare.

În urmă cu o săptămână, polițiștii din București au efectuat o altă razie, de această dată pentru depistarea vitezomanilor. Acțiunea s-a soldat cu sancționarea unui număr de 121 de șoferi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide