Aston Martin DB5 Junior – Niciun părinte nu va cumpăra jucăria asta copiilor

Autor: George Cristea 30 aug. 2020 Știri auto

Aston Martin DB5 Junior este jucăria pe care, probabil, niciun părinte nu o va cumpăra copiilor săi. Nu doar din cauza prețului piperat, ci mai ales pentru că poți face multe alte lucruri cu banii respectivi.

Intră în galeria FOTO

Aston Martin DB5 este un model celebru, în special după ce Agentul 007 a condus unul în seria de filme James Bond. Practic, este un model atât de faimos, încât cei de la Aston Martin s-au decis să reintroducă DB5 în producție pentru realizarea unei serii limitate. Prin urmare, înțelegem demersul casei britanice de a oferi un model la scară redusă a celebrului model Bond.

În special după ce Bugatti a realizat deja un model similar, botezat Bugatti Baby II, Aston Martin s-a simțit dator să urmeze acest trend. se pare că, până la urmă, chiar sunt oameni care cumpără așa ceva. Nu pentru copii, însă, refuz să cred așa ceva.

Există o diferență majoră între Bugatti Baby II și Aston Martin DB5 Junior: primul este de departe cel mai ieftin Bugatti pe care îl poate cumpăra cineva, în timp ce Aston Martin DB5 Junior este… ei bine, la fel de scump ca o mașină premium modernă.

De ce ai cumpăra un Aston Martin DB5 Junior?

Modelul este o replică fidelă la scara 2/3 a mașinii originale și poate fi cumpărat la un preț care pornește de la 42.000 de lire (circa 47.000 de euro). Practic, cu 10.000 de euro mai puțin decât Bugatti. Dispune însă de un motor electric mai puternic decât acesta (7 CP față de 5 CP), ceea ce-i permite să ruleze cu o viteză maximă de 45 km/h. Nu pe drumuri publice, însă, ci doar pe piste amenajate.

Dacă urmărește performanța automobilistică poți opta pentru o versiune Vantage, care dispun de un motor mai puternic (14 CP), care dispune de un diferențial cu alunecare limitată și poate atinge o viteză maximă de circa 70 km/h. Prețul crește în acest caz la peste 60.000 de euro.

Aston Martin DB5 Junior nu este însă doar o jucărie, ci și un pașaport de acces într-un club select. Numai 1.059 de exemplare vor fi produse, ceea ce reflectă numărul unităților produse al modelului clasic pe care-l copiază. Cei care dețin deja un DB5 vor fi primii care vor putea comanda versiunea Junior, celelalte urmând să fie scoase ulterior la vânzare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide