Acțiune fulger a polițiștilor din București: 42 de permise reținute în trei ore!

Autor: George Cristea 09 sept. 2020 Știri auto

Polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei au desfășurat miercuri dimineața o acțiune fulger în București pentru depistarea șoferilor care nu acordă prioritatea pietonilor și celorlalți participanți la trafic. În numai trei ore au fost reținute 42 de permise de conducere, 34 dintre acestea pentru neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Brigăzii Rutiere din cadrul Poliției Capitalei, neacordarea de prioritate este principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave pe teritoriul municipiului București. Este exact motivul pentru care polițiștii au urmărit în mod special pedepsirea celor care nu dau prioritate de trecere pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Acțiunea s-a desfășurat miercuri în intervalul orar 10:00 – 13:00, fiind aplicate un număr 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.600 lei. Cu acest prilej au fost reținute 42 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public (34), respectiv pentru neacordarea de prioritate vehiculelor (4) și nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric (3).

Acțiune fulger în București: Ce riscă cei care nu acordă prioritate pietonilor?

Astfel, în jurul orei 11.20, un bărbat în vârstă de 68 de ani a condus un autoturism pe str. Dristorului și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public. Conducătorul auto a fost sancționat cu amenda în cuantum de 580 lei, iar ca măsura complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 zile. Ceva mai devreme, în jurul orei 10.20, un bărbat în vârsta de 42 de ani a condus un autoturism pe Șos. Mihai Bravu și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public. Și acest șofer a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 zile.

Polițiștii recomandă șoferilor să circule cu prudență și să reducă viteza în zona trecerilor de pietoni și a unităților de învățământ, să acorde prioritate pietonilor angajați în traversare și să adapteze în permanență viteza în funcție de condițiile meteo și rutiere, ca sa poată opri în siguranța la trecerile pentru pietoni. Pentru a evita accidentele, șoferii sunt sfătuiți să păstreze o distanță suficientă față de mașina din față pentru a frâna în condiții de siguranță, să lase telefonul și mesajele pentru următoarea staționare, ca să poată fi atent la trafic și să nu oprească ori să staționeze în zonele cu treceri pentru pietoni pentru a nu obtura vizibilitatea celorlalți participanți la trafic.

Astfel de acțiuni sunt frecvent desfășurate de polițiști, dar eficiența ar fi mai mare dacă s-ar transforma din acțiuni în activitate de rutină. Recent, aceeași polițiști bucureșteni au făcut ravagii printre șoferii care consumaseră băuturi alcoolice și substanțe stupefiante.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide