Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența drogurilor

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2020 Știri auto
Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența drogurilor

Acțiune a Politiei Capitalei pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice

În data de 22 August, începând cu ora 20.00, polițiștii Brigăzii Rutiere au continuat activitățile de control desfășurate în săptămâna precedentă și au acționat pe principale artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice.

S-au dat 114 sancțiuni contravenționale

În cadrul acțiunii au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 91.000 lei și au fost reținute 32 permise de conducere după cum urmează:

-20 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice
-8 pentru infracțiunile constatate (2 consum de substanțe psihoactive, 4 consum de băuturi alcoolice, 2 permis suspendat)
– 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză
– 1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului
– 1 pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării concomitent cu încălcarea unei alte reguli pentru circulația vehiculelor.

Au fost retrase 24 certificate de înmatriculare  pentru deficiențele tehnice constatate

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 8 dosare penale:

-4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice
-2 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive
-2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul suspendat.

Un bărbat în vârsta de 20 de ani a condus un autovehicul pe bd. Gheorghe Magheru în timp ce se afla sub substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Un  alt bărbat în vârsta de 43 de ani a condus un autovehicul in zona Piața Dorobanți în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1, din Codul Penal.

Un bărbat în vărstă de 31 de ani, a condus un autovehicul în zona Piața Dorobanți sub influența substanțelor psihoactive.
În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IGPR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide