A filmat de pe locul din dreapta cum Tesla lui merge singură, cu sistemul Autopilot activat. VIDEO

Autor: Elena Luchian 01 oct. 2020 Știri auto

El nu apare în imagini, dar a ajuns vedetă pe internet. Un posesor de Tesla a luat loc pe scaunul pasagerului din dreapta și a filmat cum mașina lui merge singură.

GALERIE FOTO

Unii iau tehnologia de rulare semi-autonomă prea în serios și chiar au impresia că mașinile lor pot ajunge la distinație fără prea mult ajutor de la cel care ar trebui să fie șofer. Aceștia uită că ar trebui să rămână atenți în permanență la drum, chiar dacă sistemul de rulare autonomă Autopilot nu le cere confirmarea atenției.

În ciuda accidentelor fatale cu sistemul activat, posesorii de Tesla încă mai cred că Autopilot este infailibil. Cea mai recentă dovadă este filmarea postată pe rețelele de socializare de un bărbat. Acesta a ales să călătorească pe locul din dreapta al SUV-ului său electric Tesla Model X și să filmeze experiența. Acesta nu a ținut cont că o asemenea manieră de a călători este periculoasă și chiar ilegală.

Posesorul de Tesla a sfidat legea încă o dată, publicând filmarea pe rețelele de socializare. Pe filmare, acesta se aude spunând: “Dacă pe șosele ar fi doar mașini Tesla, nu ar mai fi niciun accident.”

Tesla le transmite șoferilor să fie atenți la drum când sistemul Autopilot e activat

După mai multe accidente fatale, cu sistemul Autopilot activat, Tesla a ținut să le reamintească clienților: “Autopilot și funcția Full-Self Driving sunt destinate utilizării cu un șofer atent în permanență, care ține mâinile pe volan și este pregătit să preia controlul în orice moment […] Aceste funcții nu fac mașina autonomă.”

Mesajul nu a ajuns la toți posesorii de Tesla. La începutul acestui an, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din Statele Unite a dat decizia în cazul unui accident fatal în care și-a pierdut viața un șofer de Tesla Model X. autoritățile au considerat că impactul a avut loc din cauza faptului că șoferul a supraapreciat sistemul, care are limitele sale. Deși sistemul i-a cerut șoferului să preia controlul, acesta nu a reacționat, fiind ocupat cu un joc pe smartphone.

VIDEO: 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide