Cine este vinovat în cazul inginerului mort în urma unui accident în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot?

Autor: ProMotor 28 feb. 2020 Știri auto

Ancheta care vizează cazul inginerului de la Apple, care a murit în urma unui accident care a avut loc în timp ce Tesla lui rula pe Autopilot, a fost finalizată.

Galerie foto

Walter Huang, în vârstă de 38 de ani, se deplasa cu mașina sa, o Tesla Model X, în martie 2018, pe o autostradă din apropiere de Los Angeles, cu funcția Autopilot activate. La un moment dat, mașina sa a lovit violent o barieră din beton, care despărțea cele două sensuri, s-a rupt în două, provocând alte două accidente, apoi a luat foc. Huang a fost transportat de urgență la spital, dar a murit două zile mai târziu.

La aproape doi de la accidentul fatal, anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta nu a putut reacționa pentru că nu era atent la drum. Walter Huang se juca un joc video pe telefon înainte de momentul impactului.

În urma acestui accident și a altora de același tip, Tesla a emis mai multe comunicate prin care îi atenționează pe șoferi să țină ambele mâini pe volan pe tot parcursul deplasării, atunci când mașina rulează autonom, o deficiență majoră a sistemului la acea vreme. NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor) le-a cerut celor de la Tesla să implementeze o funcție de confirmare a atenției șoferului pe durata deplasării pe Autopilot.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide