„Vindem plăcuțe de înmatriculare cu numere normale sau distanțate”. Afaceri legale sau nu?

Autor: David Andrei 14 oct. 2020 Știri auto

“Vindem plăcuțe de înmatriculare cu numere normale sau distanțate”. Internetul este plin de astfel de anunțuri. Dar sunt afaceri legale sau nu?

GALERIE FOTO

Lucrurile sunt simple. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) este singura autoritate care poate elibera plăcuțe de înmatriculare. Acest lucru se întâmplă și în cazul plăcuțelor pierdute, furate sau deteriorate care necesită înlocuire. Achiziționarea plăcuțelor de înmatriculare de la entități private nu este legală.

Un polițist trage un semnal de alarmă, după ce un astfel de anunț sponsorizat i-a apărut în feed pe Facebook. Daniel Zontea scrie:

“Am citit cu atenție cele prezentate, nu că aș fi dornic să plasez o comandă, ci, mai degrabă, pentru că am văzut interesul multor posesori de autovehicule de a-și achiziționa noile modele de plăcuțe de înmatriculare. Ba, în comentarii erau și câțiva prieteni de-ai mei interesați de prețul de achiziție.

Pentru cei care au achiziționat astfel de plăcuțe de înmatriculare, las un linķ al unei societăți dornice să le ofere ajutorul: http://rematbv.ro/index.php/ro/

Polițistul le arată celor interesați de astfel de achiziții:

????????? 23 din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, provind circulația pe drumurile publice arată că:

(1) ?? ?????????????, ???????? ??????????? ?? ???????? ??????? ?? ?? ???????? ???? ?? ????? ?? ????????????? ?????? ??? ??????????? ????????? ??? ?? ???????????? ?????????, ??????? ?? ??????, ?????? ??? ????? ?????, ?? ? ?????????? ?? ???? ?????? ?? ????????? ?????? ?????????.

????????? 148

?? ????????? ?????????????? ?? ??????????? ??? ?? ???????:

  1. ?? ??????? ?? ????????????? ????? ????????? ?? ???????? ?? ????????????? ??? ?? ????????????, ?????????? ??? ?????? ????? ??????????? ??? ?????????? ?? ?????????? (SR 13078/2016).

Cine este Daniel Zontea?

Daniel Zontea este absolvent al Facultății de Filologie și Științe Social-Politice și al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. În prezent, Daniel este angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Polițistul a devenit celebru în mediul online după o serie de postări amuzante. Acesta sancționează astfel, într-o manieră carismatică, diferite nereguli petrecute pe șoselele patriei.

În timp ce răsfoiam pe pagina de socializare, mi-a apărut acest anunț. Probabil a fost plasat de cei de la Facebook,…

Posted by Daniel Zontea on Wednesday, 14 October 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide