Audi e-tron GT este primul Audi pur electric produs în Germania

Autor: Marius Vișan 19 oct. 2020 Știri auto

Audi e-tron GT este primul model pur electric pe care marca îl va produce în Germania. Modelul Gran Turismo va ieși de pe linia de producție a unității Audi Böllinger Höfe de la fabrica din Neckarsulm, Germania începând cu finele anului 2020.

Unitatea de producție pentru modele de serie mică a fost de aceea extinsă și pregătită pentru acest nou rol. Angajații optim instruiți și experimentați ai unității precedente au fost păstrați și echipamentul a fost completat cu tehnologii smart și cu procese digitale.

Audi e-tron GT va apărea la finele anului 2020

Testele procedurilor de lucru ale liniei de asamblare și procesele logistice au fost efectuate pentru prima dată în manieră virtuală, proiectarea containerelor făcând, de asemenea, uz de tehnologie VR. Pentru prima oară la marca Audi, producția e-tron GT a fost proiectată fără prototipuri fizice.

Modelul este produs în mare parte din oțel ultra-rezistent și din aluminiu. Pentru a produce acest mix de materiale în cantitățile planificate, a fost construit un atelier de tinichigerie, ce combină operațiunile manuale executate de angajații optim instruiți, cu potențialul maxim al tehnologiei automatizate. Este vorba de o linie inovatoare de asamblare, prin care fiecare componentă trece de câte două ori. Cei zece roboți ai liniei sunt folosiți pentru a atașa panourile interioare și pe cele exterioare. Sistemul combină toți pașii de producție în cadrul celor două treceri, ceea ce face posibilă fabricarea modelului Audi e-tron GT pe suprafața de producție existentă.

Oamenii și roboții lucrează alături

Linia de asamblare extinsă include 36 de cicluri, comparativ cu anterior 16 cicluri. e-tron GT folosește această linie în comun cu R8. Într-una din stațiile liniei, oamenii și roboții lucrează alături. Este folosită, de asemenea, și o imprimantă 3D, ce produce scule personalizate, folosite pentru asamblare când e nevoie. După ce este finalizat, fiecare automobil este condus pe o porțiune de 40 de kilometri pe drumurile publice, inclusiv pe porțiuni de autostradă și în traficul urban.

Intră în Galeria Foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide