Ce i-a apărut unui proprietar de Audi e-tron în bord? S-a dus direct la service!

Autor: ProMotor 05 feb. 2020 Știri auto

Un proprietar de Audi e-tron a avut un șoc în timp ce se afla la volanul mașinii sale electrice. În bord i-a apărut un mesaj care l-a convins să meargă direct la service!

Galerie foto

Tehnologia germană a dat greș. Pe instrumentarul digital al unui Audi e-tron a apărut mesajul “Schimb de ulei și revizie la 3100 km”. Proprietarul mașinii nu are nimic împotriva reviziei, pe care trebuie să o efectueaze la 15.000 de kilometri sau la un an. Dar sugestia referitoare la schimbul de ulei l-a speriat, pentru că vehiculul său nici măcar nu are motor pe combustie și deci, nici nu are nevoie de schimb de ulei.

Posesorul mașinii este chiar un expert în electromobilitate, Georg Konjovic, fondator al companiei de consultanță în domeniu EV Angels.

Fotografia făcută de posesorul mașinii electrice a devenit virală. Cei de la service i-au spus că este vorba despre un “bug”.

Audi a reacționat rapid, oferind o explicație jurnaliștilor de la auto motor und sport: „Doar câteva unități e-tron, care au fost construite la începutul fazei de producție de serie, sunt afectate de această eroare de soft. La aceste mașini, unitatea de control a primit pachetul vechi de date”, explică nemții, care încearcă să identifice vehiculele care prezintă această problemă.

Constructorul din Ingolstadt menționează că mesajul din bord nu afectează în niciun fel modul în care funcționează mașina.

Apariția mesajului surprinzător poate fi provocat de faptul că mașina este construită pe platforma MLB Evo, folosită și de alte modele ale Grupului Volkswagen cu propulsie convențională, cum ar fi Audi Q7 și Audi Q8, Lamborghini Urus și Volkswagen Touareg. Începând cu anul acesta însă, mașinile electrice de la Audi vor beneficia de o platformă dedicată, PPE, pe care este construit și Porsche Taycan.

Audi e-tron este disponibil, de anul acesta, în două versiuni: 50 quattro cu 313 cai putere și 55 quattro cu 360 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide